Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR'DA 40. TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

        HAYAL GİRİŞİM

        BURDUR (İHA) - Burdur İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 40. Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri, kortej yürüyüşü ile başladı. Burdur Köprübaşı mevkiisinden başlayan kortej yürüyüşüne, Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Fatma Ergün, Daire Müdürleri, Turizm Eğitim Merkezi ve MAKÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, BMK15 Motorsiklet ve Bisiklet Kulüpleri katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej yürüyüşü Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

        ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK KONULDU

        Burdur İl Kültür ve Turizm İl Müdür vekili Fatma Ergün, 40. Turizm Haftası münasebetiyle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Burdur'da turizm sektörünün her geçen gün yükseldiğini dile getiren Müdür Ergün, "İlimizde turizm işletme belgeli 5 otel, yapımı devam eden turizm yatırım belgeli 2 otel, 1 dinlenme tesisi ve 6 seyahat acentesi bulunmaktadır. Yeni müracaatlarında olması sektörün ilimizde her geçen gün gelişmekte olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

        Burdur'da 40. Turizm Haftası'nın yoğun bir etkinlik programı çerçevesinde kutlanacağını anlatan Müdür Ergün, "Burdur'un turizm değerlerinin en temelinde Hacılar Höyüğü, Sagalassos ve Kibrya gibi atik kentler ile zengin arkeolojik eserlerin sergilendiği Burdur Müzesi yer almaktadır. Kültür turizminde bu varlıklarıyla adından söz ettiren ilimizin doğal zenginlikleriyle de alternatif turizmde varlıklarını ortaya çıkarmak gayreti içindeyiz. Turizmi çeşitlendirmek için yaptığımız çalışma ile il ve ilçelerde turizm amaçlı yürüyüş ve bisiklet rotaları ile bu güzergahlar üzerinde bulunan turizm türlerini belirledik. Her yıl bu alanlara ilaveler yaparak alternatif turizm alanlarını genişletecek ve geliştireceğiz. Hafta etkinlikleri kapsamında Bakanlığımız Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisi, Sergi, Selençay kanyonunda yürüyüş, Hacılar Höyüğü konulu konferans, sektöre dair yarışmak, tiyatro, Salda Gölü ve çevresinde su altı dalışları, hava şartları elverişli olursa yamaç paraşütü uçuşları ve yürüyüş bisiklet turları ile Çavdır ilçemizde trap atışı gösterileri gibi çeşitli faaliyetlerle turizm haftamızı hep birlikte kutlayacağız" şeklinde konuştu. Müdür Ergün'ün konuşmasının ardından Kortej Yürüyüşü ve Çelenk Sunma Töreni, halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

        'GÜNEŞ HEP SAGALASSOSTAN DOĞAR VE KİBYRA'DAN BATAR' AHŞAP SERGİSİ AÇILDI

        40. Turizm Haftası Kutlama Etkinliklerinin akabinde Ahşap Sanatçıları Gülseren ve İzzet Topuz'un eserlerinden oluşan 'Güneş Hep Sagalassostan Doğar ve Kibyra'dan Batar' Ahşap Sergisi Açıldı. Ahşap serginin kurdelesini Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur belediye Başkan yardımcısı Hasan Duygulu, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ve İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı kesti. Ahşap Sanatçıları Gülseren ve İzzet Topuz açılışın ardından Burdur Valisi Hasan Kürklü'ye eserler hakkında bilgi verdi. Serginin 22 Nisan 2016 tarihine kadar Burdurluların beğenisine sunulacağı bildirildi.

        (HG-

        15.04.2016 16:06:07 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler