Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAĞCILAR'DA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

        AHMET FARUK SARIKOÇ

        İSTANBUL (İHA) - Hz. Muhammed'in doğumunun 1445'inci yılı münasebetiyle Bağcılar'da "Tevhid ve Vahdet" adlı program düzenlendi. Programda dünyaca ünlü imam-hatipler salonu dolduran davetlilere Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdi.

        Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın dünyaya teşrif edişinin 1445'inci yıl dönümü özel programı Bağcılar Belediyesi ile İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği "Tevhid ve Vahdet" adlı program Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Programa, Bağcılar Belediye Başkan Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez ve İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, Fatih Camii İmam-Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Ataköy Camii İmam-Hatibi Adem Karabey, Pendik Aliya İzzet Begoviç Camii İmam-Hatibi İbrahim Deniz'in de aralarında bulunduğu tanınmış imam-hatipler davetlilere Kur'an-ı Kerim okudular.

        Bağcılar Belediyesi Bilge Evi "Bilge Çocuk Grubu" ile Kur'an Kursu öğrencilerinin ilahiler seslendirdiği programda Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da dualar okudu.

        "TEVHİD VE VAHDET'İ İYİ ANLAYALIM"

        Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın temasını; "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirlediğini hatırlatarak, " Yeryüzündeki tüm muhtaçlara, mazlumlara ve insanlığa huzur, saadet getirecek yegâne nizam İslam nizamıdır. Biz Müslümanlar olarak tevhid ve vahdeti iyi ve doğru şekilde kavramalıyız" dedi.

        (AFS-AS-ÖZ-Y)

        15.04.2016 23:43:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler