Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇOMÜ PERSONEL SOSYAL TESİSLERİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

        GÜRKAN DÜZENLİ

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Personel Sosyal Tesislerinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

        Terzioğlu Yerleşkesi Deniz Bilimleri Fakültesi ve Teknolojisi Fakültesi'nin arkasında inşasına başlanan 'Personel Sosyal Tesislerinin' temel atma törenine, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mustafa Kurt, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mirza Tokpunar ve Prof. Dr. Ahmet Erdem'in yanı sıra ÇOMÜ'lü yöneticiler, akademik ve idari personel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ'nün Çanakkale'ye, Türkiye'ye ve bilim dünyasına yakışır bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyerek ÇOMÜ'nün verimli çalışabilmesi için fiziksel altyapısının da oluşturulması ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

        AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ise "Üniversitemize her geldiğimizde bir yeni açılış, bir yeni temel atma, bir yeni büyümeye şahitlik etmekten mutluluk duyuyorum. Çanakkale bir marka kent. Tarihi, turizmi, boğazıyla bambaşka bir şehir. Bazı illerden bir tek ana başlığı aldığımızda ikinci ana başlığın olmadığını görüyoruz. Bizden tarihi alsak turizm var. Turizmi alsak boğaz var. Onu alsak sanayi var. Onu alsak orman var. Hamdolsun her alanda iddiamız var. Çanakkale başka bir yer, ÇOMÜ, Çanakkale'nin marka değerine ciddi katkılar sunuyor. Ne kadar şükretsek azdır. 50 bine yakın öğrencimizle, önemli sayıda öğretim görevlimizle, hemen hemen tüm ilçelere yayılan şubeleriyle Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Çanakkale'nin marka değerine ekstra marka kıymeti katması en büyük mutluluğumuzdan bir tanesi. Başta Rektör Hocamız olmak üzere emeği geçen tüm kıymetli akademik kadromuza, işi yapan yüklenici firmamıza teşekkür etmek istiyorum. 4 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini ifade ettiler. 2.5 Milyon TL'lik bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu, üniversitemizin toplam yatırımlarından çok küçük bir rakam. Her ilçede farklı farklı binalarımız yeni bölümlerimiz açılmakta. Az önce Eceabat'ta sağlık ocağımızın açılışını yaptık. Oradan ilçemiz sakinlerinden Hoca'mıza selamlarımızı ilettiler. Araziyi oradaki yetkililerin vermesi kaydıyla bir bölüm istediler. Bu teknik çalışmayı gerektiren bir süreç. Bununla ilgili biz de omuz vereceğiz. Hocamız da bize bu konuda rehberlik yapacaktır. Nerede bölüm yoksa oralarda bölüm açılmasını hep beraber teşvik edeceğiz. Toplu olan kampüslerin başarıda önemli bir etken olduğunu düşünüyoruz" dedi.

        (GD)

        16.04.2016 12:04:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler