Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LİSELİ GENÇLERDEN MUHTEŞEM FİNAL

        - KARŞIYAKA'DA MÜZİK ŞÖLENİ

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        İZMİR (İHA) - Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması, muhteşem bir finalle sonuçlandı. 10 grubun sahne aldığı finalde kazanan, Bornova Işıkkent Anadolu Lisesi oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Daha güzel bir dünya, daha yaşanır mutlu ülkeler, gençlerin elinde kurulacak ve yükselecektir" dedi.

        Karşıyaka Belediyesi'nin, lise çağındaki gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak amacıyla iki yıldır organize ettiği Liselerarası Müzik Yarışması final performanslarıyla son buldu. Yarışmaya, İzmir'in farklı ilçelerinden toplam 42 lise katıldı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'ndeki etkinlikte; finale kalan 10 grup tek tek sahneye çıkarak yüzlerce izleyici karşısında yeteneklerini sergiledi. Jürinin oylarıyla, yarışmanın şampiyonu Bornova Işıkkent Anadolu Lisesi olurken, ikinciliği Güzelbahçe Bahçeşehir Koleji, üçüncülüğü ise Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı. Jüri Özel Ödülü ise Büyük Çiğli Anadolu Lisesi'nin oldu.

        ÇİRKEF SAHNE ALDI

        Birinci olmaya hak kazanan gruba 8 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, Jüri Özel Ödülü'nün sahibine ise bin TL para ödülü takdim edildi. Final gösterilerine destek veren Mavibahçe Alışveriş Merkezi de dereceye giren öğrencileri para ile ödüllendirdi. Muhteşem finalin ardından, sevilen müzik grubu Çirkef de bir konser verdi. Günün sürprizi ise Minik Ecrin'den gedi. Başkan Akpınar'la Zübeyde Hanım İlkokulu'nu ziyareti sırasında tanışan ilkokul öğrencisi Ecrin Hazır da finalde söylediği şarkı ve sesinin güzelliği ile salonu dolduranları mest etti.

        "GENÇLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Belediyecilik sadece yol ve kaldırım yapmak değildir. İnsana dokunmayı ve yaşamın her alanına renk katan küçük dokunuşlarla da büyük mutluluklar yaratmayı hedefliyoruz. Bu dünya bizim, bu dünya gençliğin. Ve daha güzel bir dünya, daha yaşanır mutlu ülkeler, gençlerin elinde kurulacak ve yükselecektir. Karşıyaka Belediyesi, bu uğurda sonuna dek çalışacak, her zaman gençlerimizin yanında olacaktır. Liselerarası Müzik Yarışmamız, bu çabaların sanat alanındaki örneklerinden biridir. Gelecek sene daha görkemli bir organizasyonda buluşacağız" diye konuştu.

        (CA)

        17.04.2016 11:00:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler