Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTİNAT DUVARINDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

        BURAK CAN TOKYÜREK

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karapürçek Kanlıçay Mahallesi'nde olası heyelan riskine karşı inşa edilen istinat duvarında çalışmalar tamamlandı.

        Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, "Karapürçek ilçemiz geçtiğimiz aylarda bir heyelan felaketi yaşamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu da bölgede yaptığı incelemelerin ardından bize gerekli talimatları verdi. Hemen bir istinat duvarı inşa etmek için çalışmalarımıza başladık. Hamdolsun kısa bir süre içerisinde de gerekli işlemler sonlandı" diye konuştu.

        Bölgede gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili detayları da paylaşan Oktar, "15 metre derinliğe 60 adet fore kazık yerleştirdik. Bunun üzerine de istinat duvarımızı inşa ettik. Yaklaşık 5 metre yüksekliğe sahip olan duvar, 60 metrelik uzunluğa sahip. Kanlıçay bölgemizde meydana gelebilecek olası bir heyelanın olumsuz sonuçlarını asgari seviyeye indirmiş bulunuyoruz. Bölgedeki hemşerilerimize hayırlı olsun. Bu gibi önlemler şehrimizin muhtelif bölgelerinde devam edecek" ifadelerini kullandı.

        Büyükşehir Belediyesi olarak doğal afetlerin olası olumsuz etkilerine karşı 16 ilçede önlemler aldıklarını ifade eden Fen İşler Dairesi Başkanı Ali Oktar, "Bu anlamda yapacağımız değerlendirmelere şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi'ni ilave edebiliriz. Bilindiği üzere bu merkezde çalışmalarımız aralıksız devam etmekte. İnşallah bu merkez tamamlandığında şehrimiz afet yönetimine ilişkin çok önemli bir adım atılmış olacak. Afetlere karşı koordinasyon ve izlenecek profesyonel anlayış bu merkez eliyle gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

        (BCT-RFK-Y)

        17.04.2016 16:27:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler