Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇEVRECİ CHP ÜYESİNİN İHRACI İSTENİYOR

        CEREN ATMACA

        İZMİR (İHA) - Güzelbahçe'de mezbaha kurulmaması için Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediyesi'ne karşı mücadele vermesiyle tanınan Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnel'in, diğer partilerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle CHP'den ihracı isteniyor.

        CHP'nin çevreci üyesi GÜLDER Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnel, diğer partilerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle disipline gönderildi. Güzelbahçe'de mezbaha kurulmaması için günlerce İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi'ne karşı mücadeleler veren İnel'in CHP üyeliğinden ihracı isteniyor.

        "MÜCADELE, BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ"

        CHP Güzelbahçe yönetiminin, kendisini 'başka partilerle işbirliği' yaptığı iddiasıyla il başkanlığına şikayet ettiğini belirten Turgut İnel, savunmasını yazarak CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanlığı'na verdi. İnel, Güzelbahçe'ye mezbaha yapılmaması için verilen mücadelenin birilerini rahatsız ettiğini öne sürerek "Güzelbahçe'deki cennet gibi tarım arazileri üzerine kurulmak istenen mezbaha için uzun süre mücadele verdik. Güzelbahçe Belediyesi bu projeyi hayata geçireceğini söyledi ama biz tarım arazilerine mezbaha kurulmasına karşı çıktık ve konuyu yargıya taşıdık ve açtığımız davayı kazandık. İzmir Büyükşehir Belediyesi de mahkeme kararının ardından projeyi Güzelbahçe'de hayata geçirme fikrinden vazgeçti" dedi.

        "PARTİ AYRIMI YAPMIYORUM"

        "İzmir'de susuzluk kapıda, altın madeni çalışıyor, sular zehirleniyor. Biz bunlara karşı mücadele sürdürürken CHP Güzelbahçe yönetimi, beni partiden atma savaşı veriyor" diyen İnel, aynı zamanda Ege Çevre ve Kültür Platformu'nun (EGEÇEP) dönem sözcüsü olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Bu nedenle bütün partilerle eşit mesafede durarak sorunların çözümü için, ekolojik mücadeleyi yükseltmek için hepsiyle görüşüyorum. Bunları yaparken parti ayrımı yapmıyorum. Bu sorun partiler üstü bir konu. Biz bu mücadeleyi verirken şimdi partiden atılma riskli ile karşı karşıyayım."

        (CA)

        20.04.2016 10:28:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler