Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ÇAM'DAN ÇEVRECİ ÜYEYE "İHRAÇ" CEVABI

        - CHP GÜZELBAHÇE İLÇE BAŞKANI KAZIM ÇAM:

        - "ÇEVRECİ DERNEĞİ KULLANIYOR, PARTİ SUÇU İŞLEDİ"

        - "HDP'NİN BAYRAĞINI SALLAMASI DOĞAL MI?"

        CEREN ATMACA

        İZMİR (İHA) - CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP üyeliğinden ihracı istenen Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnel'in HDP mitinglerine katılıp parti bayrağını salladığını ve parti suçu işlediğini söyledi.

        Güzelbahçe'de mezbaha kurulmaması için Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediyesi'ne karşı mücadele vermesiyle tanınan Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnel'in, diğer partilerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle CHP'den ihracı isteniyor. Turgut İnel, savunmasını yazarak CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanlığı'na verdi ve Güzelbahçe'ye mezbaha yapılmaması için verilen mücadelenin birilerini rahatsız ettiğini öne sürdü. Bunun üzerine açıklama yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, İnel'in HDP mitingine katılarak parti bayrağı salladığını ve parti suçu işlediği için disipline sevk ettiklerini belirtti. İnel'in çevreci derneği kullandığını öne süren Çam, "HDP mitinginde CHP'li bir arakdaşın HDP'nin bayrağını sallaması doğal mıdır?" diye sordu.

        "HDP'NİN BAYRAĞINI SALLAMASI DOĞAL MI?"

        İnel'in çevreci derneğini kullandığını savunan Çam, partiden ihracının istenmesinin nedeninin, mezbaha karşıtı eylemleri olmadığını kaydetti. Çam, "Biz zaten seçim beyannamemizde de belirtti. Güzelbahçe'de mezbaha istemiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız 'yapmayacağım' diyor. Ancak arkadaş bunları kullanıyor. Dernek olarak istediği parti ile görüşür. Hiçbir dernek hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Bütün dernek, bütün adayları ağırlayabilir. Bunlar olması gereken şeyler ama Turgut Bey, partimize ihanet ediyor. CHP'nin üyesi ama gidiyor başka bir partiye açık açık destek veriyor. Mitingine gidip bayrak sallıyor. HDP mitinginde CHP'li bir arakdaşın HDP'nin bayrağını sallaması doğal mıdır? CHP'nin adaylarını, fikirlerini beğenmeyebilirsiniz o zaman üyelikten istifa edeceksiniz. Beğendiğiniz partinin üyesi olacaksınız" diye konuştu.

        "HDP İLE KOL KOLA YÜRÜMELİSİNİZ DİYOR"

        Bir parti üyesinin bir başka partide çalışmasının parti suçu olduğunu ifade eden Çam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisini disipline sevk ettik. Kararı disiplin verecek. Bana 'ilçe başkanı olarak sizi tanımıyorum. HDP ile kol kola girip yürümeniz gerekiyor' diyor. Bunu iddia ediyor. Arkadaş o zaman 'ben HDP mitingine gidip HDP bayrağı salladım' diyecek. Ben bu fotoğrafları gördüm ve gereğini yaptım. Son seçimlerde okulda HDP adaylarıyla gözümün içine baka baka konuşuyor. Üyesi olduğun partiye ihanet etmeyeceksin. Parti suçu işleyip 'çevreci dernek başkanı olduğum için ihracım isteniyor' demek yakışık almaz. Çok açıksa beyan etsin, 'HDP'yi destekliyorum' desin."

        (CA)

        21.04.2016 10:11:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler