Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HELİKOPTER AMBÜLANS 2015 YILINDA 302 HASTA TAŞIDI

        ERZURUM (İHA) - Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ne bağlı olarak hizmet veren ambulans helikopter, geçtiğimiz 2015 yılında 302 kez havalandı.

        Sağlıkta dönüşüm sistemi kapsamında 2008 yılında Erzurum'da konuşlandırılan ambulans helikopterin 2015 yılında 302 kez, 2016 yılının ilk dört ayında ise 54 kez acil hastaların imdadına yetiştiğine dikkat çeken Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik Erzurum'un ilçeleriyle birlikte Kars, Ardahan, Bayburt, Erzincan ve Iğdır gibi illerden de hasta taşıdıklarını söyledi.

        Geçen yıl Erzurum'un güney ilçeleri Hınıs, Tekman, Karayazı ve Karaçoban'dan 142 hastayı, İspir'den 21, Pazaryolu'ndan 12, Oltu, Olur ve Horasan'dan 22, Çat, Aşkale, Ilıca ve Şenkaya'dan 10, Tortum, Uzundere, Narman, Köprüköy ve Pasinler'den 10 hastayı helikopter ambülansla ilgili hastanelere taşıdıklarının altını çizen Vançelik, çevre illerden bir yıl içinde 85 hastanın naklini gerçekleştirdi. Taşınan hastaların 86'sının travma, 80'inin kalp ve damar hastalıkları, 54'ünün yenidoğan bebek, 26'sının solunum sistemi rahatsızlıkları, 10'unun gebe, 11'inin kanamalı hastalardan oluştuğu bildirildi.

        Ambulans helikopterle taşınan vakalarda hastalık grupları arasında birinci sırayı kalp damar hastalıklarının aldığına işaret eden Serhat Vançelik, trafik kazası, başka kazalar sonu yaralanmalar, travmalar, yenidoğan acillerinin ambulans helikopterle nakledildiğini belirtti. Organ nakli ve acil olaylarda askeri helikopterden de faydalandıklarını hatırlatan Prof. Dr. Serhat Vançelik, en kötü hava koşullarında bile ambulans helikopterin kırsal alanlara sağlık hizmeti götürdüğünü söyledi.

        2016 yılının ilk dört ayında şu ana kadar 54 hastayı taşıdıklarını kaydeden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, helikopter pilotlarıyla 112 Acil Komuta Merkezi çalışanlarının can kurtarmak adına özveriyle çalıştıklarını, saniyelerle yarışarak hastaları hayata döndürmek ve bir an önce hastanelere yetiştirmek için olağanüstü çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.(

        (AA-AA-Y)

        21.04.2016 10:35:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler