Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERBAA'DA ÇOCUK ŞENLİĞİ

        TOKAT (İHA) - Erbaa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çocuk Şenliği düzenledi.

        Üç gün sürecek şenlik Retrobüs grubunun konseriyle başladı. 70 ve 80'lerin hit şarkılarını yeniden yorumlayan grup, seslendirdiği parçalarla çocuklara güzel bir akşam yaşattı. Oyun ve yarışmalarla devam eden şenlikte çocuklar çuval yarışı, biberonla süt içme, koca ayak, balon patlatma gibi geleneksel oyunlar oynadı. Atatürk Anıtında düzenlenen resmi töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki şenlik alanına gelen Erbaaa Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım yarışmaların başlangıç düdüğünü çaldı. Oyunları kazanan çocuklar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Şenlik Kültür Kongre Merkezi'nde köpük balon şov ile devam etti.

        Göreve geldiklerinden bu tarafa hedefledikleri bir programı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Biz hep derdik ki 23 Nisan söylemlere sıkıştırılmamalı. Çocuk bayramıysa çocuklar o gün bayram etmeli. Çocuklara yönelik geleneksel oyunlarımız, etkinliklerimiz olmalı. Resmi olarak söylenmesi gerekenler biraz önce Cumhuriyet Meydanındaki resmi törende söylendi. Şimdi sıra çocuklara geldi. Çocuklarımız geleneksel oyunlarla, güncel oyunlarla eğlenecekler. Bayramlarını bayram edecekler. Milli şuurumuzu, aslımızı, neslimizi unutmadan geleceğin size emanet olduğunu unutmadan inşallah sağlıklı, mutlu, huzurlu bir nesil yetiştirmek için böyle etkinlikler yapıyoruz" diye konuştu.

        Belediyenin düzenlediği çocuk şenliğinin çocuk bayramı noktasında önemli bir eksikliği giderdiğini ifade eden Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir şöyle konuştu: "23 Nisan'ın resmi boyutunu gerçekleştirdik. Bu çocuk bayramı ise bu kısım çok önemliydi bu noktada eksiklik vardı. O eksikliği belediyemiz tamamladı. Ben belediye başkanımıza huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Gayet güzel etkinlikler düzenlediler. Ve siz ülkemizin geleceği olan sevgili çocuklarımız vatana, millete, devlete yararlı olarak yetişin. Vatan, millet, devlet olmayınca milli egemenlik olmuyor. Önümüzde örneklerini görüyoruz."

        Öte yandan, Çocuk Şenliği Pazar günü Park Vadi'de geleneksel oyunlar ve ödüllü yarışmalarla devam edecek. 3 günlük şenlik Samsun Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nun 'Soytarılar Okulu' oyunuyla sona erecek.

        (ŞK-SLH-Y)

        23.04.2016 18:29:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler