Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALSANCAK ADSM'NİN DİŞ PERİLERİ UMUT EVLERİNDE

        İZMİR (İHA) - İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanları, Umut Evleri'nde yaşayan kimsesiz, engelli, çocuk ve yetişkinlere diş sağlığı taraması yaparak aynı zamanda diş sağlığı eğitimi verdi.

        Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dr. Diler Yaşar, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Murat Yaman, iki pedodonti uzmanı, bir diş hekimi ve bir hemşireden oluşan ekip, Umut Evleri'nde yaşayan kimsesiz, engelli, çocuk ve yetişkinlere diş sağlığı taraması yaptı. Çalışmayı Karabağlar Belediyesi ile imzalanan ortak protokolle, 'Diş Perisi Umut Evlerinde' adlı proje kapsamında tamamen gönüllü olarak yürüttüklerini ve ekibiyle beraber diş sağlığı hizmetini vermeye hazır olduklarını belirten Alsancak ADSM Yöneticisi Dr. Diler Yaşar "Başlattığımız bu proje ile tedavi ve muayene için kurumlarımıza gelemeyen engelli- kimsesiz çocuklarımızı ve onlara bu evlerde hizmet verip her türlü bakımıyla yakından ilgilenen personeli ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmeyi amaçladık. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte diş sağlığını koruma yolları konusunda onları sıkmadan bilinçlendirdik. Yaptığımız diş taramasından önce onlara dişlerin çürüme nedenlerini, diş çürüklerini engelleme yöntemlerini, diş fırçalama tekniklerini, diş tartarı diş taşı oluşumunu engelleme yollarını anlattık" dedi.

        Umut Evlerinde yaşayanların dişlerini muayene eden Alsancak ADSM ekibi, verilen eğitimin ardından diş fırçası ve macunu hediye etti.

        (AK-HG-Y)

        25.04.2016 15:20:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler