Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORBB'DEN CHP'Lİ BAŞKANI CEVAP

        METİN AKYÜREK

        ORDU (İHA) - Ordu'da CHP İl Başkanı Av. Atilla Şahin'in 'Akkuş'taki şehit evini Ordu Büyükşehir Belediyesi yaptıramıyorsa biz yaptıralım', 'Biz gezicilere saygı duyuyoruz', 'Sahil protesto yürüyüşünü biz organize etmedik', 'Aybastı ve İkizce'de su yok' şeklindeki açıklamalara Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

        Ordu Büyükşehir belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, CHP İl Başkanı Atilla Şahin'in açıklamalarının hiçbir araştırma yapmadan, tamamen yanlış ve eksik bilgilerle yaptığı açıklamalar olduğu belirtildi.

        "ŞEHİT EVİ İNŞAATI SÜRÜYOR"

        Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projeleri şov aracı olarak kullanmadığı belirtilen açıklamada, Akkuş'ta şehit Nuh Özdemir'in ailesi için başlatılan ev inşaatının sürdüğü belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

        "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, Akkuşlu Şehidimiz Nuh Özdemir'in evini basın-yayın organlarınca yapılan haberlerde gördüğü anda evin yenilenmesi ve çalışmaların bir an önce başlatılması için talimat vermiştir. Belediyemizin teknik ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası inşaat süreci başlamış olup, evin karkası bitme aşamasına gelmiştir. Geride kalan süre içerisinde ise başkalarının yaptığı gibi bunu kendimize bir siyasi malzeme olarak görmeden, şov yapmadan ve sükunet içerisinde inşaata devam edilmektedir. Bu süreçte Belediyemizin resmi internet sayfasından hiçbir açıklama yapılmamıştır. Ancak bazı yerel ve ulusal gazeteler, tamamen bağımsız olarak şehidimizin evini ziyaret edip inşaatın devam ettiğiyle ilgili haberleri kamuoyuyla paylaşmıştır. Her fırsatta kendini aydın olarak tanıtan ve ülkemizin iktidarını belirleyen kitleye hakaret eden CHP'nin yerel ve ulusal gazeteleri dahi takip etmeden, böyle bir açıklama yapmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

        "CHP'Lİ BAŞKAN, GEZİ RUHUNA SAYGI DUYARKEN NE DEMEK İSTİYOR"

        Açıklamada, sahil gezinti alanının genişletilmesine yönelik sahil dolgu çalışmaları için CHP İl Başkanı Av. Atilla Şahin'in 'Biz gezi ruhuna saygı duyuyoruz, ancak bu olaylarda bir gezi eylemi çıkarmaya çalışmıyoruz. Bu projenin izinlerinin alınıp alınmadığını halen açıklamadınız" sözlerine karşılık şu görüşlere yer verildi:

        "CHP İl Başkanı skandal bir açıklamaya imza atmıştır. CHP İl Başkanı, Gezi olaylarında her yeri yakıp yıkan, güvenlik güçleriyle çatışan Gezicilere mi, yoksa onlarla kol kola giren elinde terör örgütü lideri posterleriyle sokakları savaş alanına çeviren terör sempatizanlarına mı saygı duymaktadır. CHP İl Başkanı, Sahil Bandı Projesi'nin izin belgelerinin kamuoyuyla paylaşılmadığını söyleyerek gazete okumadığını, televizyon izlemediğini adeta itiraf etmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, 2. Yıl Değerlendirme Toplantısı'nda ve TV kanalarının canlı yayınlarında tüm belgeleri kamuoyuna sunmuştur. Ayrıca sahilde yapılan eyleme destek vermediklerini söyleyen CHP İl Başkanı, kendisinin de yer aldığı ve Genel Başkan Yardımcısı, partilerinin 3 milletvekiliyle birlikte çalışma alanında yaptıkları basın açıklaması tarzındaki organizasyona ne demelidir?"

        "AYBASTI VE İKİZCE'DE SU AKIYOR"

        Açıklamada, Aybastı ve İkizce'de suların içilemediğini iddia eden CHP İl Başkanı Av. Atilla Şahin'in sözlerine karşı şu bilgilendirmede bulunuldu: "Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin sadece bu yıl il genelinde suya yönelik yatırımlarının toplamı 70 milyon liradır. Bu geniş arazi yapısına sahip olan ilimizde Büyükşehir Belediyesi olarak, hem yol hem de içme suyu konusunda sorunlar yaşayacağımızı iddia eden ve bunu da bir siyasi malzeme olarak kullanma beklentisinde olanlar, bugün hayata geçirdiğimiz yatırımlarla birlikte başarılı bir yol almamız karşısında hayal kırıklığı yaşamaktadır. Bu durum onları üzerken bizler, halkımızın mutluluğu ile onur ve gurur duymaktayız. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, ilimizin her bölgesinde halkımızın kullandığı içme suları ekiplerimiz tarafından düzenli bir şekilde analizleri yapılarak hizmete sunulmaktadır. Halkımızın sağlığı bizler için herşeyden daha önemlidir. Bu siyasi bir malzeme yapılamayacak kadar da hassas bir konudur. zAybastı ve İkizce ilçelerine OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, 2015 yatırım yılı programı dâhilinde hızlı kum filtreli içme suyu arıtma tesisi kazandırılmıştır. Ayrıca İkizce ilçesinde Kaynartaş Mahallesi'ndeki paket arıtma tesisi yenilenip, Yoğunoluk Mahallesi'ne taşınarak daha geniş bir nüfusa arıtılmış içme suyunun verilmesi sağlanmıştır. İkizce ilçesinde son bir ayda 1 ton 100 kilo, Aybastı ilçesinde 1 ton 250 kilo içme suyu dezenfeksiyonu için klor kullanılmıştır. Ayrıca Aybastı'da 11, İkizce'de 6 klorlama cihazına bakım ve onarım çalışması yapılmıştır. Aybastı ilçesinde bulunan 21 mahallenin şebeke suyunun yüzde 96'sına, İkizce ilçesinin 25 mahallesinin yüzde 97'sine klorlanmış ve dezenfekte edilmiş içme suyu verilmektedir. Ayrıca bu iki ilçedeki son sistem içme suyu arıtma tesisleri online olarak izlenerek takip edilmektedir. Haftalık olarak mikrofiyolojik ve kimyasal numuneler alınıp, 20 ayrı parametrede bakılmaktadır. Bu oran aylık bakımlarda 48 ayrı parametreye ulaşmaktadır."

        "CHP'Lİ BAŞKAN GÜNDEMİ TAKİP ETMİYOR"

        Aybastı Pelitözü Mahallesi'nde kanalizasyon çalışmalarının hızla sürdüğüne de dikkat çekilerek, şöyle denildi:"Sonuç olarak CHP İl Başkanı Av. Atilla Şahin, yaptığı bu açıklama ile gündeme ilişkin birçok konuda bilgisinin bulunmadığını yada gündemi takip etmediğini ortaya koymuştur. Bir siyasi partinin İl Başkanı olarak, gündeme ilişkin her konuda donanımlı olması gerekirken, açıklamalarındaki eksikleri de sanırım bizler düzeltmiş olduk. Ancak bizlerden talep edebileceği her konuda kendisine bilgi vermek arzusu içerisinde olduğumuzu ve kamuoyu ile bu açıklamayı paylaşma ihtiyacı hasıl olduğunu belirtmek isteriz."

        (MAK-SLH-Y)

        28.04.2016 17:21:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler