Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HALİL TATLIGÜL HOCA EFENDİ VEFATININ 26.YILINDA DUALARLA ANILDI

        AHMET ALTAY

        ORDU (İHA) - Ordu'nun Fatsa ilçesi İslamdağ Mahallesi'nde bulunan Kur'an Kursu'nun mimarı Merhum Halil Tatlıgül Hoca Efendi, ölümünün 26. yılında anıldı.

        Halil Tatlıgül Hoca Efendi'yi anma ve hafızlık icazet merasimine AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı, Ordu Vali Vekili Turgut Subaşı, Fatsa Kaymakam Vekili Çamaş Kaymakamı Hasan Gökpınar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan, Ordu Müftü Vekili Şenel Yılmaz, Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, çevre ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

        Program kurs öğrencilerinden Ahmet Yüksel isimli öğrencinin Kur'an tilaveti ile başladı. Daha sonra Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can açılış konuşması yaptı. Ordu Müftü Vekili Şenel Yılmaz, Halil Tatlıgül Hoca efendinin vefatından 26 sene geçtiğini belirterek, "O hiçbir zaman unutulmadı unutulmayacak. Hep kalplerde ve gönüllerde yaşadığı gibi her seneki anma programlarında daha fazla özlendiğini hep beraber görüyoruz" dedi.

        "ALLAH İLİM EHLİ İNSANLARDAN RAZI OLSUN"

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh ise, şehirlerin ve beldelerin yörelerin siyasi iktisadi ve içtimai anlamda liderleri idarecileri yöneticileri ve mimarları olduğu gibi manevi mimarları da olduğunu ifade ederek, "Rahmetli Halil Hoca Efendi'de bunlardan biriydi. O hayatı boyunca Allah rızası için Kur'an ışığında Peygamber sevdasıyla hizmet etti, çabaladı durdu. Birçok ilim ehlini gönül ehlini yetiştirdi. Allah kendisinden ve bu kutlu davasını devam ettiren ilim ehli insanlardan razı olsun" diye konuştu.

        "MANEVİ DİNAMİKLERİMİZE SAHİP ÇIKANLARA CANİ GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİM"

        Ordu Vali Vekili Turgut Subaşı ise Halil Tatlıgül Hoca Efendi'nin anma programına ilk kez katıldığını söyleyerek, "Bu vesile aile Halil Hoca ve onun gibi alimlerin vefatlarından sonra da yaşatılacağı mesajını veren tüm davetlileri tebrik ediyorum. Yine böyle bir Kur'an kursunun yaşatılmasında emeği geçenler ilgili kurumlar başta olmak üzere bütün gönüldaşlarımıza cani gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü bunlar bizim manevi dinamiklerimiz bunlar toplum sahip çıktıkça yaşayacak hususlar" şeklinde konuştu.

        "ALİMLERİN ÖLÜMÜ ALEMLERİN ÖLÜMÜ GİBİDİR"

        AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da, 26 yıldır sayısız insanın İslamdağ'a gelerek bu anma programına katıldığına dikkat çekerek, "Hocamız kısacık hayatında 25 yıla yakın haberleşmenin iletişimin olmadığı bir çağda burada sessiz sakin arkasında hiçbir güç yokken gönül sesiyle hak ve adaleti temsil etme adına buralardan dünya bir mesaj verdi. İlim irfan edep ahlak buradan tüm dünyaya mesaj olarak ulaştı. Hani hocamız bilgiliydi, edepliydi alimdi ama belki diğer alimlerden bir farkı vardı hakkı ve hakikati ifade ettiği için. Alimlerin ölümü alemlerin ölümü gibidir" dedi.

        KUR'AN ZİYAFETİ VERDİLER

        Konuşmalardan sonra İstanbul Eminönü Cami İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Piyade Paşa Cami İmam Hatibi Hafız Kari İshak Danış, Hafız Kari İranlı Hasan Sadıki anma programına katılanlara Kur'an ziyafeti verirken emekli İlahiyatcı Abdülmetin Balkanlıoğlu da konferans verdi.

        Program Mustafa kaynar, Musa Keskin, Cengiz Halın, Enes Gündüz, Mücahit Yalın, Ali Toraman, Ahmet Kır, Abdullah Çınar, Abdurrahman Kargın, Celal Tarhan, Veysel Geçmek, Yusuf Kayacı, Osman Nuri Bayrak, Fatih Şahin, Yusuf Sarıarslan ve Barış Abça isimli hafızlara belgelerinin verilmesi ve Halil Tatlıgül Hoca Efendi'nin öğrencilerinden olan Yusuf Ziya Hoca Efendi tarafından yapılan dua ile sona erdi.

        (AA-MAY-ÖZ-Y)

        01.05.2016 17:15:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler