Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞAİR HALİM YAZICI ANNESİNİ KAYBETTİ

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : SERTAN ERGİT

        KAMERA : SERTAN ERGİT

        İZMİR (İHA) - Bergamalı Şair Halim Yazıcı, yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeni ile bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren annesi Semahat Yazıcı'yı (90) memleketi Bergama'da toprağa verdi.

        Bergamalı Şair Halim Yazıcı annesi Semahat Yazıcı'nın cenazesi bugün Bergama Yeni Camiinde kılınan öğle namazının ardından ilçe mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir TÜYAP Kitap Fuarının bu yılki Onur Konuğu olan Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş, Belediye Meclis Üyeleri, Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ile Oda ve Sendikaların temsilcileri katıldı.

        Annesini çok seven ve her fırsatta Bergama'ya ziyaretine giden Şair Halim Yazıcı'nın hayli üzgün olduğu gözlendi.

        HALİM YAZICI KİMDİR?

        İzmir İktisat Fakültesi Mezunu olan Halim Yazıcı 1978 yılında Dönemeç dergisinin bir süre sahipliğini ve sorumlu yönetmenliğini yaptı. Küçücük, Körfez, Akrapol, Yamaç, Ünlem dergilerini kurucuları arasında yer aldı. İlk şiir ve inceleme yazılarını Dönemeç, Türkiye Yazıları, Küçücük, Sanat Edebiyat 81 ve Kocatepe'de yayımladı. Yayın hayatına Nisan 2015'de başlayan CazKedisi şiir dergisinin Genel Yayın Yönetmenidir. Denizli Belediyesi Kültür Müdürlüğü, İzmir Çiğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü, İzmir Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Temmuz 2009 - Ekim 2010 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Kent Konseyi Şube Müdürlüğü, Bornova Belediye Başkanlığı Kültür-Sanat Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Halim Yazıcı halen çalışma hayatını Konak Belediyesi'nde sürdürmektedir.

        03.05.2016 16:20:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler