Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖZKAR'DAN ÜNLÜ'YE CEVAP

        - CHP İL BAŞKANI SİNAN ÖZKAR:

        - "BU SİYASETLERİNE DEVAM EDERLERSE HER TÜRLÜ EYLEMİ YAPACAĞIM"

        MUSTAFA YILDIRIM

        ESKİŞEHİR (İHA) - CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'nün önceki gün yönelttiği eleştirilere yanıt verdi.

        Parti binasında basın açıklaması düzenleyen İl Başkanı Sinan Özkar'a, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ile meclis üyeleri Abdulkadir Adar, Emre Genç de eşlik etti. AK Parti Dündar Ünlü'nün CHP'ye yönelik eleştirilerini yorumlayan Özkar, "AKP İl Başkanının yaptığı basın açıklamasını büyük bir şaşkınlık ve hayretler içerisinde takip ettik. Sayın İl Başkanı 1/25 binlik imar planlarından girip faaliyet alanı içinde olmayan Atatürk Stadyumunun isim değişikliğine oradan da CHP'nin siyasi çizgisine haddini aşan cümlelerle değindi" dedi.

        "ATATÜRK İSMİNİ KALDIRMALARINA İZİN VERMEYİZ"

        Özkar, Ünlü'nün stadyumun isminin "Atatürk" yerine finansal destek sağlayacak bir isim konulması yönündeki açıklamalarına karşılık, "Sayın Başkan'ın Atatürk ismi üzerinden, her şeyi paraya dönüştürme zihniyetlerini ortaya koyarak, asıl olanın para olduğu vurgusu yapması son derece düşündürücüdür. Bazı değerlerimiz vardır ki, bunların parayla değerlendirilmesi ya da karşılaştırılması mümkün değildir. Atatürk ismi para ile kıyas kabul etmez. Bütün değerlerimizi satışa çıkardılar. Atatürk ismini satışa çıkarmalarına asla izin vermeyeceğiz. Maksat Atatürk ismini kaldırmak ama buna asla izin vermeyeceğiz, Eskişehir buna izin vermez" dedi.

        Özkar, Ünlü'nün basın açıklamasındaki eleştirilerine yönelik cevabını şöyle sürdürdü:

        "Şeker sanayisini yok etme aşamasına getiren zihniyet Eskişehir Şeker Fabrikası'nı da bir üretim alanı değil arazi olarak görmektedir. Bu anlayışları Tülomsaş için de geçerlidir. İki fabrikayı da yok etme seviyesine getirenler gözlerini buralara dikmiş durumdalar. Bu zihniyet pancar üretimini yok ederek halkımızı genetiği değiştirilmiş mısırdan üretilen yapay tatlandırıcı, yani zehire mahkûm etmiştir. Tüm dünyada yapay tatlandırıcı kullanımına ciddi sınırlamalar getirilirken, maalesef bizim ülkemizde denetimsiz bir kullanım mevcuttur. Bunlar için birilerine para kazandırmak halk sağlığından önemlidir. Zihniyet burada da yansımaktadır. Eskişehir'de tramvay söz konusu olduğunda Tülomsaş'ı güdeme getirenler bu entegre fabrikayı da yok etmişlerdir. Kendi belediyelerinden hangisi Tülomsaş'tan alışveriş etmiştir, göstersinler. Teknolojisini ve üretimini yok ettikleri fabrikayı şimdi de turistik gezi alanı yapacaklarını söylemeleri zihniyeti ortaya koymaktadır."

        "SİYASET YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR"

        1/25 binlik planlar hakkında da konuşan Özkar, "1/25 binlik planlarlar bu konuda yetkinliği olan bir üniversiteye yaptırılmıştır. Yeni bir kent iddiasıyla ortaya çıktıkları planlama da bu üniversiteye yaptırılmıştır. Planları komisyondan kopyalayıp valilik bünyesinde kilitli odada haddini ve yetkisini aşarak inceleme yapanlar neyin eksik ya da yanlış olduğunu söylemiyorlar. Öneri de getirmiyorlar. Bunlar plan okumayı bilmiyorlar. 1/25000'lik planlar gölge planlardır. Bu planlamada yer alan işaretler bölge belirtir, plan okumayı bilselerdi 3 ayrı üniversite alanı ayrıldığını ve Osmangazi Üniversitesinin talebi üzerine ve bir bölgenin de bu üniversiteye ayrıldığını görebilirlerdi. AKP çoğunluğunun bulunduğu imar komisyonu, 5 ayı aşkın bir süredir planı meclis gündemine getirmemektedir. Oysa büyükşehir yasanın 15/3 maddesi gereğince 10 iş günü içerisinde planın meclis gündemine gelmesi yasal zorunluluktur. Bu zorunluluğa ve yasanın emredici hükmüne rağmen komisyon gereğini yapmamaktadır. İl başkanı yasal zorunluluğu yerine getirmeyen komisyonu görmezlikten gelip Büyükşehir Belediye başkanı tarafından planın meclis gündemine getirmesi üzerinden tehditler savurmaktadır. Son dönemde benimsedikleri siyaset gereği her hizmeti engelleme gayreti içine girdiler. Bununla siyaset yaptıklarını düşünüyorlar. Bu da Eskişehir'de içine düştükleri aczi açıkça gösteriyor. Eskişehir halkı her seferinde bunlara gereken dersi verdi ve vermeye devam edecektir."

        ENGELLENEN 23 HİZMETİ AÇIKLADI

        Özkar, Eskişehir'de AK Parti tarafından engellenen hizmetleri ise şöyle açıkladı:

        "Kişiye özel çıkardıkları yasa ile ele geçirdikleri meclis çoğunluğu ile engelledikleri hizmetler bu güne kadar 23 hizmet alanındadır. Eskişehir halkı bu hizmetlerden anlamsız engellemeler nedeniyle yararlanamamaktadır. Sanayi Çarşısı'nın dönüşümü için Odunpazarı Belediyesi'ne kendi dönemlerinde verilen yetkinin kullanılması engellenmiştir. Buranın mezbeleliğinden kendilerine siyasi rant çıkacağını zannediyorlar ama yanılıyorlar. Ulaşım hizmetlerinin sağlanması için otobüs alımlarının engellenmesi, Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyacı olan kadroların alımının engellenmesi, Kurtuluş Pazar Yeri'ndeki otoparkın Belediye şirketlerini devrinin engellenmesi, Ulusal Egemenlik Bulvarı'nda bulunan otoparkın Belediye şirketine devrinin engellenmesi, Kent Park içerisinde bulunan Kentevi inşaatının tamamlanmasını geciktirmek amacı ile İller Bankası'ndan alınacak kredinin engellenmesi, yol harcamalarına katılım payının alınmasının engellenmesi mahkeme kararına rağmen uygulamanın engellenmesi, norm kadroların ve personel istihdamının engellenmesi, Eskişehir Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatrolarının bütçesinin kısılarak hizmetin aksatılması, Eskişehir içme suyu kaynağı Porsuk Barajını kirleten "zehirleyen" kurşun üretimi yapan firmaya bertaraf tesisi projelerinin akredite kuruluşlarınca incelenmeden yetki vererek çevre sağlığını tehdit etmek, Sultandere'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait arsa satışı ve ticari alanların oluşmasını engellemek, ilçelerde yapılacak kanalizasyon su altyapı çalışmalarına ait programlara müdahale ederek Başkanlığı yetkisini engellemek, Mihalıççık Ankara Beypazarı arasında Kargı Barajı ve Hes projesine olur vermek suretiyle çevre ve doğa koruma konularında duyarsızlık, Tepebaşı Belediyesi'nin mülkiyetinde olan reaktif alanla ilgili engelleme ve belediyenin gelir elde etmesini engellemek, Odunpazarı Belediyesi sınırlarında rekreasyon alanı yapılmak istenen yerler için red kararı vererek istimlak maliyeti çıkarmak, kırsal alanlardaki ilçelerde kat artışı ve yoğunluk artırıcı planları jeolojik etütleri olmadan gerçekleştirme çalışmalarına destek vererek sağlıklı kentleşmeyi engellemek."

        "HİZMETİ ENGELLEMEK KUL HAKKIDIR"

        "Bu engellemelerin bedelini ödeyecekler" diyen Özkar, "Hiç kuşkuları olmasın. Eskişehir halkı ucuz siyasete prim vermez. Yine bu zihniyet engellemelerine ve ucuz siyasete Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde devam ediyor. Biz bugüne kadar sustuk, ortamı germeme gayreti içinde olduk. Partimizin zihniyeti uzlaşmadan ve tartışarak doğru işler yapmadan yanadır. Özellikle belediye hizmetleri doğrudan doğruya halkımızın günlük hayatını ilgilendirdiğinden bunların siyasi malzeme yapılmasından yana değiliz. Bu davranışımızı da bu güne kadar devam ettirdik. Diyalog ve uzlaşı aradık, maalesef bu arayışımızdan bir netice almamız mümkün olmadı. Diyalog ve uzlaşı halka hizmeti ulaştırma gayreti içinde olanlarla olur, ancak bunların hizmetle ilgili düşüncelerinin olmadığı ve hizmeti engelleyerek kendilerine siyasi rant sağlama peşinde oldukları açıkça görülmektedir. Hizmeti engellemek kul hakkıdır. Kimsenin kursağında kalmaz. Asıl istismarcı zihniyet kendilerine aittir" şeklinde konuştu.

        "YETER Kİ ENGELLEMEKTEN VAZGEÇİN"

        AK Parti'ye "Gittiğiniz yol, yol değil" diyen Özkar, diyalog ve uzlaşı çağrısı yaparak "Biz bu kent için her türlü fedakârlığa hazırız. Her şeye karşın Eskişehir için diyaloga da hazırız. Yeter ki, akılcı mantıklı şeyler söyleyin. Bunu açık bir taahhüt olarak söylüyorum. Biz diyaloga, görüşmeye, eleştiriye ve birlikte Eskişehir halkının menfaatine olan her şeyden yanayız. El sıkışmaktan, diyalogdan yanayız. Yeter ki bunlar hizmeti engellemekten vazgeçsin ve Eskişehir halkının da önümüzdeki günlerde göstereceği tepkiden korksunlar. Eskişehir halkının kendine özgü özellikleri var. Bundan korkmalarını söylüyor ve hatırlatıyorum. Yine de uzlaşı olabileceğine inanıyorum. Belediye hizmetleri ile ilgili basın önünde engellemelere ilişkin çok fazla söz söylemedim. Bu, ortamı germemek, diyalog zeminini bozmamak içindi. Gerginlik artmaması adına bir şey söylemedim. Ama eğer bu siyasetlerine devam ederlerse ben kamuoyu oluşturma ve bunların yaptıklarını kamuoyu önünde teşhir etme adına her türlü eylemi yapacağım. Sadece basın açıklaması değil, her türlü eylemi yapacağım. Ama yine de el sıkışmak istiyorlarsa Eskişehir için ceketimizi ilikler el sıkışırız" dedi.

        "STADYUM YOLLARI ZATEN YAPILIYOR"

        Ünlü'nün yeni stadyum yollarını Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığına yönelik eleştirileri de yanıtlayan Özkar, "Stadyumun ulaşımı ile ilgili Büyükşehir'in yetkisinde olan yollar şu anda yapılıyor. Çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir 'ben buranın yollarını yapmam' demiyor. Bunlar kendileri söylüyor, kendileri eleştiriyor. Kendi kendilerine olay çıkarıyorlar. Üzerlerinde şu baskı var. Stadyumun yeri en baştan yanlış kararlaştırıldığı için, bütün şehircilik ilkelerine aykırı olduğu için doğacak sıkıntıyı fark ettiler. Bunu bizim belediyelerimizin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Stadyum kararını tamamen AKP vermiştir. Şehircilik ilkelerine aykırı bir karardır. 30 bin kişiyi aynı anda bir yere götürüp getiremezsiniz" dedi.

        (MY-MET-Y)

        04.05.2016 15:36:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler