Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA'NIN 4. 'YAŞLI YAŞAM EVİ' PROTOKOLÜ İMZALANDI

        - AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE KAVAKLIDERE BELEDİYESİ ARASINDA MUĞLA'NIN 3 VE 4. YAŞLI YAŞAM EVİ PROJESİNİN PROTOKOLÜ VALİ AMİR ÇİÇEK HİMAYESİNDE YAPILDI.

        BEKİR TOSUN

        MUĞLA (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Yaşlı Yaşam Evleri' projesi kapsamında bugüne kadar ikisi Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçesinde olmak üzere toplam 40 'Yaşlı Yaşam Evi' bulunuyor. Yaşlıların aile ortamında yaşamlarını sürdürmelerini amaçlayan 'Yaşlı Yaşam Ev'leri yaşlıları hem fiziksel, hem de manevi olarak kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlamak.

        Türkiye genelinde 41. Ve 42. Yaşlı Yaşam Evi Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde açılacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir arasında imzalanan protokolle Yaşlı Yaşam Evi'nin içinin tüm tefrişatı Belediye tarafından karşılanacak. Protokole Kavaklıdere ilçesinde 2 Yaşlı Yaşam Evi açılacak. Aile ortamında 4-5 kişinin yaşayabildiği evlerin işletmesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yapacak.

        Törende konuşan Vali Amir Çiçek, Türkiye genelinde 40 olan Yaşlı Yaşam Evi'nin Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde açılacak iki ev ile birlikte 42'ye çıkacağını, Türkiye genelindeki 42 evden dördünün Muğla'da olduğunu söyledi. Yaşlı Yaşam Ev'lerinin amacının kişilerin kendi ailesiyle birlikte desteklenmesinin mümkün olmadığı durumlarda yaşlıların hem fiziksel, hem de manevi anlamda kendilerini ev ortamında hissettirmek olduğunu açıkladı.

        Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Belediye olarak bu tür faaliyetleri sonuna kadar destek verdiklerini söyledi. Demir, Kavaklıdere'de Sevgi Evlerinde kalan çocukların bulunduğunu, faaliyete geçecek Yaşlı Yaşam Evleri'nin tüm tefrişatını üstlendiklerini belirterek, "aşlılarımızın daha iyi bir ortamda ve aile ortamında yaşamlarını devam ettirmeleri için Belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile iki Yaşlı Yaşam Evi'nin protokolünü imzalıyoruz" dedi.

        (BT-İK)

        05.05.2016 13:16:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler