Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜÇÜNCÜ KENT BOSTANINA İLK FİDELER DİKİLDİ

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, mevsimlik işçi göçünün önüne geçmek ve organik tarımı teşvik etmek amacıyla oluşturduğu 300 dönümlük üçüncü kent bostanına ilk fideler Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve Surlu aileler tarafından dikildi.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları ve Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı tarafından 300 dönümlük arazide oluşturulan üçüncü kent bostanına fide dikimi başladı. "Doğduğumuz topraklarda doymak istiyoruz" sloganıyla başlatılan, köy ve kent yaşamı arasındaki uçurumu azaltmaya, organik tarımı teşvik etmeye yönelik hayata geçirilen üçüncü kent bostanına ilk fide dikimi Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, meclis üyeleri ve Surlu aileler tarafından gerçekleştirildi.

        "BOSTANIN GELİRİ AİLELERE KALACAK"

        Fide dikimi sırasında çalışma hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer, amaçlarının mevsimlik tarım işçilerinin kendi topraklarında üretime katılması olduğunu belirtti. Sur'da yaşanan çatışmalı süreçten kaynaklı üçüncü kent bostanının özellikle Surlu mevsimlik tarım işçilerine verildiğinin altını çizen Acer, kent bostanı için çok sayıda ailenin başvurusunun alındığını, 300'e yakın kişinin bostanda üretim yapacağını ve elde edilen gelirin ailelere kalacağını söyledi. Acer, bostana domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye, bamya ve susam fidelerinin dikileceğini, tüm bu çalışmalar sırasında ve sonrasında ailelere belediye tarafından teknik destek verileceğini kaydetti.

        BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR ETTİLER

        Kent bostanından yararlanacak ailelerden Mehmet Çınar, her yıl fındık toplamaya gittiklerini, kaldıkları yerlerin çevresine tel örgü çekildiğini ve buna "köpek kampı" denilerek kendileriyle dalga geçildiğini anlattı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmanın bu anlamda çok önemli olduğuna dikkat çeken Çınar, insanlık dışı muamelelere maruz kaldıkları Batı'ya bir daha gitmeyeceklerini, kendi ürettikleri ile geçimlerini sağlayacaklarını ifade etti. Çınar, kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

        KENT BOSTANLARIYLA NE AMAÇLANIYOR?

        Kent çeperlerinde bostanlar oluşturarak insanların üretimden uzaklaşmaması, tarım alanlarının değerlendirilmesi ve üretilen sağlıklı ürünlerin hızlı bir şekilde kentte yaşayanlara ulaştırılması gibi çok yönlü işlevi olan bostanları, Büyükşehir Belediyesi ilk kez geçen yıl başlatmıştı. Uygulama kapsamında Kent Bostanları Kayapınar Diclekent ve Bismil Ambar Mahallesi'nde gerçekleştirildi, bu yıl da Dicle Nehri kıyısında 300 dönümlük bir alanda oluşturuldu. Üçüncü bostan sayesinde 300 kişinin istihdamı, insanların doğdukları yerde doyması ve kentte yaşayan insanların organik sebzeye kolaylıkla erişimi sağlanacak.

        (İHA-MP-Y)

        07.05.2016 12:22:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler