Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAHÇESARAY'DA ÇEKİRGE TEDİRGİNLİĞİ

        - GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGEDE ÇALIŞMA BAŞLATTI

        VAN (İHA) - Van'ın Bahçesaray ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte görülmeye başlayan çekirgeler mahalle sakinlerini tedirgin ederken, bir an önce önlem alınması istendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüğü ekipleri ise bölgede çalışma başlattı.

        Bahçesaray'a 20 kilometre uzaklıktaki Kaşıkçılar ve yakın mahallelerde çekirge görülmesi, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Bir önceki yıl çekirgeler tarafından evlerinin istila edilmesiyle büyük bir panik yaşayan mahalle sakinleri, aynı duruma düşmemek için yetkililerin konuya bir an önce çözüm bulmalarını istedi. Kaşıkçılar mahallesi muhtarı Alaattin İyicin, "Çekirgeler iki yılda bir çıkıyor. Çıktıkları zaman otları yiyorlar. Otlar bittikten sonrada mahallelerimize gelerek evlerimize kadar giriyor. Biz de çekirgelerin tam köye gelmeden, otlarımızı bitirmeden önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne müracaat ettik, sağolsun mahallemize ekip gönderdiler. İki gündür burada çalışma başlattılar. Yağmur yağdığı için ilaçlama yapamıyorlar. Pazartesi günü ilaçlamaya başlayacaklar" dedi.

        Bölgeye gelerek çalışma alanını tespit eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak ilçe müdürlüğüne yardım için geldiklerini ifade ederek, "İlaç, teknik eleman ve motor devlet tarafından karşılanıyor. Sadece ilaçlama yapacak vatandaşları mahalleli temin edecek. Sağolsun kaymakam bey ilçe jandarma komutanına haber vererek korucuların desteğiyle buradaki çalışmaları başlattık. Bugün sadece havanın yağlı olmasından dolayı ilaçlama yapamadık. Yalnız pazartesi ilaçlama yapılacak alanlarımızı belirledik. İnşallah pazartesi günü hava yağışsız olursa üç koldan bu köyde ilaçlama çalışmasını başlatacağız. Çekirgeler sonbaharda kışlığa çekiliyor, ilkbaharda kar eridikten sonra kışlıktan çıkıyorlar. Şuan kışlıktan çıkıştalar. Barındıkları geven ve ot altlarından yoğun bir şekilde gözlenmektedir. Şu an ilin desteği ve ilçenin gücüyle ilaçlayıp üstesinden gelebileceğimiz bir durumdayız. İlaçlamanın tam zamanıdır. İlaçlamanın en önemli bir hususu rüzgar ve yağmur olmaması gerekiyor" diye konuştu.

        (ŞAK-HO-Y)

        08.05.2016 12:05:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler