Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FESTİVALDE 5 KİLOMETRE BOYUNCA TÜRK BAYRAĞI İLE YÜRÜDÜLER

        ABDULLAH ASLAN

        ERZİNCAN (İHA) - Refahiye'de 1. Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali'ne düzenlendi.

        Refahiye ilçesinin çam ormanları ile kaplı bulunduğu Dumanlı Yaylası ve Dumanlı Ormanında gerçekleştirilen Gençlik ve Doğa festivaline protokol mensuplarının yanında yüzlerce genç katıldı. Dumanlı ormanlarında Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş, Refahiye Belediye Başkanı Cevdet Çınar ve bazı kurum müdürleri ile birlikte üniversiteli gençler yaklaşık 5 kilometre boyunca Türk Bayrağı eşliğinde yürüdüler. Refahiye kaymakamlığı ve Belediyesinin organize ettiği doğa şenliği kapsamında Off-Road yarışları, doğa yürüyüşü, fotoğraf yarışması, okçuluk, cirit, halat çekme gibi birçok etkinlikte yer aldı.

        Gençlerle birlikte doğa yürüyüşü yaptıktan sonra 1. Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali ile ilgili olarak konuşan Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, Refahiye ilçesinde bulunan dumanlı ormanlarında daha önce yapılması gereken bir festival olması gerektiğini vurguladı. Bu yıl başlangıcı yapılan doğa ve gençlik festivalinin önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı ve birbirinden farklı birçok etkinlikler yapılarak uluslar arası bir festivale dönüşmesi gerektiğini belirten Vali Kahraman, "böylesi doğal bir güzelliğe sahip olan dumanlı dağlarında Türkiye'nin her bir köşesinden gelen misafirleri ağırlamak istiyoruz. Daha önce başlatılan bal festivalinden sonra bu yıl ilki düzenlenen ve dumanlı ormanlarının da adını alan '1. Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivali' ile başaracağımıza inanıyorum. İlk olmasına rağmen yüzlerce kişinin katıldığı bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        (AA-AA-Y)

        08.05.2016 15:02:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler