Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN ÖZTAN'A ÖVGÜ

        - "ÖZTAN YAŞAYAN KÜLTÜRÜMÜZÜN GELECEĞE TAŞINMASINDA KÖPRÜ OLUYOR"

        GAZİANTEP (İHA) - Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in büyük emekleri sonucu UNESCO'nun Gaziantep'e gastronomi unvanı verilmesinin önemine değinerek, bu süreçte yöresel yemek kültürünün kitaplaştırılmasının gelecek nesillere aktarılmasın da çok önemli olduğunu belirterek Tahir Tekin Öztan'ın kaleme aldığı yemek kitaplarıyla yaşayan kültürlerin gelecek nesillere taşınmasında önemli bir köprü oluşturduğunu söyledi.

        TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odasının desteğiyle gerçekleştirilen Kitap Fuarı'nda Tahir Tekin Öztan'ın söyleşisine katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Öztan'ı kutlayarak başarılar diledi.

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in büyük çabaları sonucu Gaziantep mutfağının evrensel boyutunun tescillendiğine dikkat çeken Erdoğan yeni süreçte yemek kültürünün kitaplaştırılmasının önemli olduğunu ve bu çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayarak Şahin'e gastronomiye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

        Tahir Tekin Öztan'ın Gaziantep'in kültürel yapısına önemli hizmetler sunduğunu ifade eden Erdoğan Şirehan ve Yemişhan'ın restore ettirilmesinin ardından düzenlenen Şire Festivalleriyle Gaziantep'in geleneksel yapısına bir farkındalık kazandırıldığını belirterek, Öztan'ın yöresel yemek kültürünü kapsayan kitap çalışmalarının da önemli olduğunu belirtti.

        Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri, İki Ciltlik Gurme Kent Gaziantep Mutfağı ve Bir Lezzet Cenneti -Gurme Kent- Gaziantep Mutfağı Kitaplarının Gaziantep mutfağının geleceğe doğru taşınmasında da önemli rol oynayacağına inandığını belirten Erdoğan, Öztan'ın yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmalarını da takdirle izlediklerini ifade etti.

        Şef Tahir Tekin Öztan ise Erdoğan'a yeni hazırladığı Bir Lezzet Cenneti -Gurme Kent- Gaziantep Mutfağı Kitabını imzalayarak hediye etti. Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın her platformda desteğini gördüklerini ifade eden Şef Tahir Tekin Öztan "Milletvekilimiz bütün faaliyetlerimizde en büyük destekçimizdir. Kendisinden son on yıla yakın bir süredir birçok faaliyette önemli destekler gördük. Bugün söyleşimizde de bizleri yalnız bırakmadığı için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın gastronomiye verdiği destek Gaziantep'in gerçek anlamda bu unvanın evrensel boyutta tescillenmesini sağlamıştır. Bizler de elbette bu yeni vizyonun geliştirilmesi, sektörel alanda konunun daha iyi kavranması ve dünya gastronomi turizminden daha fazla pay alınabilmesi için tanıtım faaliyetlerimize paralel olarak yeni eserlerin yayınlanmasında da desteklerimizi sürdüreceğiz. Bu fuar sadece yayın evlerine değil bizlere de yeni ufuklar açmıştır. Fuarın gerçekleşmesini sağlayan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (BRN-AOA-Y)

        09.05.2016 09:08:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler