Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KENDİ TOHUMLARINDAN FİDE ÜRETİYOR

        HÜSEYİN ÇETİNKAYA

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Gülseren Dündar, hiç değiştirmediği yerli tohumlardan 30 yıldır fide üretiyor.

        Anne ve babasından gördüğü usullerle fide ürettiğini belirten Gülseren Dündar, sadece yeni tür Domates ile Salatalıklarda hibrit tohumlar kullandıklarını onları da tüplü kaplarda yetiştirdiğini söyledi. Dündar, "Annem ve babam çiftçiydi. Onlardan gördüğüm usullerle 30 yıldır fide yetiştirip satıyorum. Sadece yeni çeşitler Domates ile Salatalıklarda hibrit tohumu tüplerde ekimini gerçekleştirerek yetiriyorum. Bunun dışındaki bütün sebzelerde yerli domates, salatalık, biber, patlıcan, marul, acur gibi genetiği değişmemiş yerli tohumları ekiyoruz. Eskiden beri sürekli yetiştirdiğimiz cinsleri en ilerinden tohumluk bırakıyoruz. İyice olgunlaştıktan sonra tohumlarını alıp serin bir yerde muhafaza ediyoruz. Fide dikim mevsimi öncesi tohumları ekerek fide üretiyoruz" dedi.

        Eşi ile birlikte çalıştıklarını belirten Mehmet Dündar'da, 70 yaşında olmalarına rağmen halen çiftçilik yaptıklarını, fide üretmede dikkat edilmesi gereken hususları dile getirerek, fide üretmekten zevk duyduklarını söyledi.

        Semt pazarların da tezgah kurarak ürettikleri fideleri sattıklarını belirten Dündar, tüplü hibrit fidelerin tanesi 1 TL den satılırken, bahçeden sökme10 adet fide bulunan sebze fidelerin bağı da 1 TL'den satışının yapıldığını belirtti.

        (MB-İK-Y)

        09.05.2016 09:28:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler