Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİT'TE 29 TON ATIK PİL TOPLANDI

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi, atık pilleri toplayarak hava, toprak ve suyun kirlenmesinin önüne geçiyor.

        Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, 6 yıl içinde 29 ton atık pil toplandı. Yetkililer, atık pillerin çevreye atılmasının çok büyük zararları bulunduğunu hatırlatarak, "Pillerin içinde bulunan civa, kadminyum gibi ağır metaller, kontrolsüz şekilde atıldığında toprağa, suya ve havaya karışarak telafisi mümkün olmayan kirliliğe neden olmaktadır. Proje sayesinde 6 yıl içinde 29 ton atık pil toplandı. Atık pillerin çöpe atılmaması için başta okullar ve alış veriş merkezleri olmak üzere şehrin 800 noktasına pil kutusu yerleştirildi. Bu kutular belirli günlerde açılarak piller toplanmaktadır. Toplanan pillerin geri dönüşümü mümkün olmadığı için özel yöntemlerle depolanmaktadır" dediler.

        Belediye yetkilileri, atık pil getirenlere kitap hediye edildiğini de belirterek, "3 yıl içinde atık pil getiren vatandaşlara 1000 adet kitap hediye ettik. Böylelikle hem atık pillerin doğaya atılmasını önlüyor hem de kitap okumayı teşvik ediyoruz" şeklinde konuştular.

        Bu arada Yeşilova mahallesinde oturan Ömer Faruk Güngör isimli vatandaş, biriktirdiği atık pilleri İzmit Belediyesi'ne getirerek karşılığında kitap aldı. Yetkililer, duyarlılığından dolayı Güngör'e teşekkür ettiler.

        (GY-Y)

        09.05.2016 09:29:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler