Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEYŞEHİR TARİHİ KENTLERİN BAŞKANLARINI AĞIRLADI

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tarihi Kentler Birliği Buluşması çerçevesinde Türkiye'nin farklı kentlerinden Konya'ya gelen belediye başkanı, bürokrat ve akademisyenlerden oluşan davetliler Beyşehir ilçesine gezi düzenledi.

        Beyşehir'e düzenlenen geziye katılan Türkiye'nin tarihi kentlerinden gelen davetliler, İçerişehir Mahallesi'nde tarihi Eşrefoğlu Camisi, kale kapısı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restoresi tamamlanan eski Hükümet Konağı'nı inceleyerek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Ziyaret ettikleri tarihi mekanlar da tanıtılan davetliler, ardından göl üzerinde düzenlenen tekne turuna katıldı. Gezi programına eşlik eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, tekne gezisi esnasında Türkiye'nin farklı illerinden gelen konuklarına ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile ilgili tanıtıcı bilgiler verdi.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, davetlilerin ilçeden ayrılmasının ardından gezi programını değerlendirdi. Beyşehir'in Tarihi Kentler Birliği Buluşması kapsamında Konya'ya gelen tarihi şehirlerin belediye başkanı ve temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200'e yakın bir davetliyi ilçe merkezinde ağırladıklarını anlatan Özaltun, "Yeryüzündeki cennete hoş geldiniz' diyerek karşıladıkları konuklarının ilçeyi çok beğenip hayran kaldığını ve tekrar aileleriyle birlikte Beyşehir'e gelmek istediğini dile getirdiklerini söyledi. Bunun kendilerini çok mutlu ettiğini aktaran Özaltun, "Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayarak güzel bir seda bıraktık yüreklerinde. Tek tek ilgilendiğimiz misafirlerimizin ortak düşüncesi, ilçemize gelerek bu güzel şehrimizi tekrar görmek istemeleri yönünde oldu. Bu da bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

        Başkan Özaltun, bu tür toplantı ve etkinliklerin Beyşehir'e gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını artırdığını bunun da ilçe ekonomisine ve kalkınmasına büyük katkı ve ivme sunduğuna inandıklarını kaydetti.

        Gezi programına Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, belediye başkanları, akademisyenler, daire amirleri, muhtarlar katıldı.

        (ARÖ-AH-Y)

        09.05.2016 09:44:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler