Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ABTÜ ÖĞRENCİLERİNE KARİYER TAVSİYELERİ

        ADANA (İHA) - Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Dış İlişkiler Birimi ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası'nın ortaklaşa düzenlediği "Geleceğin Liderleri ile Kariyer Sohbetleri Yollarda" etkinliği ABTÜ Yeşiloba Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

        ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül ve Dış İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Efe Efeoğlu'nun da katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü AGÜ Gençlik Fabrikası Koordinatörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç yaptı. Etkinliğin konuşmacıları Citybank Genel Müdür Yardımcıları Gülru Atak ve Özge Coşkun, öğrencilere kariyer yolunda önemli noktaları anlattı.

        Atak ve Coşkun öğrencilerle yaptıkları samimi sohbette başlangıç olarak bireyin kendini tanımasının önemli olduğu belirtilirken, sevilen ve keyif alınan mesleğin yapılmasının hayat boyunca mutluluk getireceği vurgulandı. Sosyal olmanın ve çevre edinmenin önemine dikkat çekilirken, aile ve iş yaşamını dengede tutmanın önemi anlatıldı. Atak ve Coşkun, "Hatalarınızın hoş görülebileceği yaşlardansınız. Hata yaparak öğrenirsiniz. O yüzden hata yapmaktan korkmayın. Yabancı dilinizi mutlaka geliştirin hatta ikinci bir yabancı dil öğrenin. Bol bol staj yapın. Her işi yapın. Öğrenmeye açık olun. İstekli olun, inatçı olun asla pes etmeyin" gibi tavsiyelerde bulundular.

        Kendi iş yaşamlarından örneklerle öğrencilere tecrübelerini aktaran konuşmacılar, öğrencilerden gelen soruları da samimiyetle yanıtlayarak eğlenceli bir kariyer sohbeti gerçekleştirdi.

        (ELF-Y)

        09.05.2016 09:56:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler