Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AZİZİYE DEPOLAMASI İLE ERZURUM TURİZMİ CANLANACAK

        ERZURUM (İHA) - DSİ 8. Bölge Müdürlüğü artık alışılmışın dışına çıkarak, bölgenin çehresini değiştirecek ve turizmin canlanmasını sağlayacak olan yatırımlara katkıda bulunuyor.

        Erzurum ili Aziziye ilçesi Dadaşkent Yolu 5. km yapımı planlanan Bilim, Kültür, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı işi kapsamında bulunan Aziziye Depolaması (Göleti) projesini Orman ve Su İşleri Bakanı Prf. Dr. Veysel Eroğlun'un talimatları ile hayata geçirmeye hazırlanıyor. 18.05.2016 tarihinde ihale edilecek Rekreasyon ve depolama amaçlı yapılacak olan bu büyük projenin içerisinde yer alan Aziziye Depolaması, hem inşasında hem de hizmete alınmasında yöre halkı için iş imkanı oluşturması konusunda önemli bir değere sahip olacaktır. Söz konusu proje ile Erzurum ili modern bir tesise kavuşacak olup, kentin tarihi ve turistik tesisleri arasında yerini alarak, ülke ekonomisine ve Erzurum turizmine katkı sağlaması konularında birçok yeniliği de beraberinde getirecek.

        İnşaa edilecek olan; Aziziye Depolamasının Maksimum Göl Alanı 85 000 m2 ve Maksimum Göl Uzunluğu ise 1 115.00 m olacaktır. 670 dönümlük bir alana yayılacak projenin hizmete alınması ile Erzurum'un yeni bir yüzü olması hedeflenmekte.

        (ERZ-AA-Y)

        09.05.2016 10:23:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler