Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDEMİR'DEN GÖNÜL SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

        - AYDEMİR, EYÜP'TE DADAŞLARLA BULUŞTU

        - EYÜP'TE DADAŞ GÜNDEMİ

        ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum imaj ve vizyonunun, bazı şehirlerimizde yeterince bilinmediğini kaydederek, 'Erzurum adına yeniden bir gönül seferberliği başlatmak durumundayız.' dedi.

        ALTAY MAÇI SONRASINDAKİ GELİŞMELER

        Erzurumspor-Altay futbol karşılaşması sonrasında gerek bazı Altay taraftarlarının Erzurum yaklaşım ve tarifleri ve gerekse bir spor kanalı yorumcusu tarafından yapılan değerlendirmeleri oldukça talihsiz bulduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, 'Aynı müşterek iman ve idealde buluşan dadaşların, vatan, millet ve devlet noktasındaki birleyici ve birleştirici tefekkürünün yurt sathında takdimine gerek var.' değerlendirmesini yaptı.

        İSTANBUL EYÜP KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ETKİNLİĞİ

        İstanbul Eyüp Kültür ve Dayanışma Derneğince gerçekleştirilen hemşehri buluşması etkinliğine katılan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Dadaşlığın felsefesini diri tutmak, Erzurumluluk heyecanını yeni nesillerle paylaşmak, Erzurum ufkunu İstanbul'a taşımak noktasındaki çaba ve hassasiyetlerinize teslimiz.'ifadeleriyle İstanbul'daki Erzurumlular vakıf ve dernek faaliyetlerinden övgüyle bahsetti.

        AYDEMİR ABDURRAHMAN GAZİ'DEN EBU EYUP EL ENSARİ'YE SELAM GÖTÜRDÜ

        Milletvekili Aydemir, Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Özarslan ve Yönetim kurulu üyelerince gerçekleştirilen, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Şişli Kaymakamı Erzurumlu Salih Işık, AK Parti eski milletvekili Muzaffer Gülyurt, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu başkanı Ahmet Ağırman ve çok sayıda Erzurumlu bürokrat ve işadamının katıldığı etkinlikte dadaşlarla buluştu.

        DADAŞLIK VE ERZURUM GÜNDEMİ

        Sohbet, söyleşi ve istişare ortamında gerçekleştirilen etkinlikte tek konu Erzurum ve dadaşlıktı. Milletvekili Aydemir, Erzurum'un beşeri sermayesinin eşsiz bir ziynet olduğunu vurgulayarak, nitelikli insan gücünün Erzurum adına bir farkındalık oluşturduğunu, bunun il adına sevindirici bir gelişme olarak kaydedilmesi gerektiğini söyledi. İl ekonomisi odağında beklentiler, fırsatlar ve güncel gelişmeler üzerinde duran Milletvekili Aydemir, Erzurum'un kalkınma kodu olarak adlandırdığı tarımsal yatırımlar ve açılımları aktardı.

        TANITIM VURGUSU

        Etkinlikte üzerinde hassasiyetin yoğunlaştığı konu, ilin tanıtımı, il taşrasındaki imajı ve ifade ettiği değerdi. Altay maçı sonrasında gelişen bazı talihsiz açıklamalara atıfta bulunan Milletvekili İbrahim Aydemir, Altay takımı taraftarlarınca sanal ortama taşınan yakışıksız ve haksız itham ve adlandırmalara tepki gösterdi.

        BAZI KESİMLERİN YANLIŞ ERZURUM ALGISI

        Milletvekili Aydemir, 'Bizim gönül ittifakı halinde kabul ettiğimiz Erzurum imaj ve vizyonu ne yazık ki, bazı şehirlerimizde yeterince bilinmiyor.Bundan birkaç hafta önce bir spor müsabakası gerekçesiyle Erzurumspor için bazı kesimlerin serdettiği düşünceleri hatırlatmak isterim.'Pkk Erzurum' gibi bir benzetme. Bu aslında bir alt şuur. Güneşin ve dolayısıyla hakikatin Doğu'dan doğduğunu bilmeyenlerin Doğu Anadolu için toptancı suçlamaları yanlışını, Doğu'nun iman kalesi, vicdan durağı, şüheda otağı Erzurum için de kaydetmeleri bizim yeniden bir imaj tazelemek durumunda olduğumuzun en bariz örneğidir.' dedi.

        ERZURUM'U MANASANIDA BİLMEK İHTİYACI

        Erzurum'un haksız biçimde yanlış tarifinin olumsuz sonuçlara yol açtığının altını çizen Milletvekili Aydemir, 'Bu yanlış izlenim ve mantalite yüzünden, Erzurum kış turizmi ve sporları yanında tarımsal kaynakları bakımından da büyük bir zenginlik arz etmesine rağmen yeterince yatırımcıyı çekememekte, tüm ekonomik cazibesine rağmen, il dışındaki yatırımcının aklında ideal yatırım alanı olarak yer etmemektedir. Bunun başlıca ve belki de en önemli sebebi işte bu yanlış tanımlama ve algıdan kaynaklanmaktadır. " kaydını düştü.

        ERZURUM KARDEŞLİK COĞRAFYASIDIR

        Erzurum'un yanlış algı girişimlerine rağmen bir kardeşlik coğrafyası olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, 'Karayazıdan Uzundere'ye, Hınıs'tan Olur'a, Tekman'dan Aşkale'ye kadar, Vatan için canlarını adayanların coğrafyası; kardeşlik, birlik ve beraberlik ülküsünün ölümüne yaşatıldığı topraklar bir iftira operasyonuna maruzdur ve böyle bir algı oluşturmaya çalışanlar vardır.

        Bu sebeple, manevi haslet ve hassasiyetlerin kaynağı olan Erzurum'un artık ekonomide de kale, bir merkez haline gelmesi zamanı gelmiştir. Ve bunun yegane yolu yatırımların Erzurum'a yoğunlaşması, yatırımcıların Erzurum'a cezp edilmesidir. Bu konuma ulaşmanın tek reçetesi Erzurum'un gerçek veçhesiyle tanıtımıdır. Hepimize Erzurumluk adına düşen en hayati görev budur.' ifadelerini kullandı.

        EYÜPLÜ DADAŞLARA TEŞEKKÜR

        Erzurum'un tanıtımı noktasında İstanbul başta olmak üzere metropol kentlerde Dernek ve vakıflar olarak dadaşların üstün bir gayret ve çaba sarf ettiklerini, dadaşlık üslup ve terbiyesi ile Erzurum'un imajına büyük katkı sunduklarını belirten Milletvekili Aydemir, bu yolda fedakarlık sergileyen herkes ve herkesime minnettar olduklarını belirtti.

        AYDEMİR'İN ETKİNLİK SONRASI DEĞERLENDİRMESİ

        Eyüp'teki Etkinlik sonrasında, bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Aydemir, Erzurum tarifi yaparak, 'Konuşan şehirler vardır. Sokakları, mahalleri, köyleriyle; dağları ovalarıyla, kevencisi sarrafıyla, esnafıyla sanatkarıyla, tarihiyle destanlarıyla, evleri medreseleriyle Düşünürleri velileriyle konuşan şehirler vardır. Dilleri bir başkadır. Lisanları bir başkadır. Ancak, o sesi gönül telini titretenler duyar. Ve göz, sözün önüne geçer de. O şehirler bir tefekkürü, bir zevki, bir manayı anlatır. Bursa, İstanbul, Konya gibi Erzurum'da işte bu konuşan şehirlerdendir. 'dedi.

        DADAŞ TEFEKKÜRÜ

        Türkiye'nin her manada dadaş tefekkür, vicdan ve irfanından beslendiğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, değerlendirmesinde, 'Bugün, ülkemizin içinde bulunduğu, ya da içine sokulmaya çalışıldığı terör belası karşısında, Anadolumuzun, ülkemizin, 'Birlik ve beraberlikle aynı manayı ifade eden Dadaşlık şuuruna daha fazla ihtiyacı var. Dadaşlığın ifade ettiği hikmet, irfan ve fazilet hassasiyetlerinin Palandöken'den İstanbul'a, Pasinler Ovası'ndan Rumeli Hisarı'na kadar taşınmasına hacet var. Aynı müşterek iman ve idealde buluşan dadaşların, vatan, millet ve devlet noktasındaki birleyici ve birleştirici tefekkürünün takdimine gerek var.. Aziziye'den Hamidiye'ye tabya tabya tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek din muazzezlerine canlarını adayan dadaşların üslup ve terbiyesinin canlandırılması ve yaşatılmasına lüzum var. Zira Erzurum kilidi mülki islam'dır. Zira Erzurumlular evladı fatihandır. Zira Erzurum Vatan nabzının attığı kutlu bir coğrafyadır" tanımlamasını aktardı.

        DADAŞLIĞI ASRIN İDRAKİNE BELLETMELİYİZ

        Abdurrahman Gazilerden Alvarlı Efelere, dadaş ruhunun, vatan coğrafyasında özel bir önem arz ettiğine kayıt düşen Milletvekili Aydemir, 'İstanbul başta olarak tüm metropol kentlerimizde Erzurumluluk duruşu sergileyen dadaşlara minnettarız. İstanbul'daki kardeşlerimizin, Dadaşlığın felsefesini diri tutmak, Erzurumluluk heyecanını yeni nesillerle paylaşmak, Erzurum ufkunu İstanbul'a taşımak noktasındaki çaba ve hassasiyetleri her türlü takdirin üstündedir. Ne ki bu noktada… Yeniden Erzurum adına bir gönül seferberliği başlatmak durumundayız. Erzurum taşrasındaki insanlarda, kardeşlerimizdeki Erzurum ve Erzurumluk imajını yenilemek, güncellemek durumundayız. Erzurum zekasını işleterek, şehri mübarek coğrafyamızı İstanbul başta olmak üzere tüm metropol kentlerde tanıtmak ve bu şehirlerin hafızasına yeniden kazımak durumundayız. Erzurumluluk asalet ve vicdanını, dadaşlık haysiyet ve irfanını şu bilgi çağında, şu dünyanın 7'inci büyük kentinde yeniden ve yine vurgulamak, kaydetmek durumundayız. Biz 21. Asırda ülke idrakinin dadaşlık ruhuna, bu ruhun desteğine ihtiyacı bulunduğuna inanıyoruz."dedi.

        (ERZ-AT-Y)

        09.05.2016 10:30:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler