Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜTÜNCÜ'DEN HAYIRSEVERLERE YEMEK

        ANTALYA (İHA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma Yaşatma ve Geliştirme Derneği yönetimi ve Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin (İHL)yapımında katsı olan hayırseverlere teşekkür yemeği verdi.

        Kepez'in Kültür Mahallesi'nde 24 derslikli Kepez Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL'nin ve 420 yatak kapasiteli yurt binasının yapımı tamamlandı. İHL, Kepez Belediyesi'nin, Kültür Mahallesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettiği araziye yapıldı. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde hizmete açılacak olan okul ve yurt binasının maliyeti yaklaşık 20 milyon TL oldu. Bu maliyetin büyük kısmı da hayırseverler tarafından karşılandı.

        HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR YEMEĞİ

        Başkan Hakan Tütüncü ve Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mustafa Ece ile dernek yönetimi, lisenin yapımında katsı olan 140'a yakın hayırsevere teşekkür yemeği verdi. Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL'ye Katkı Sağlayanlar Buluşması etkinliği okulun kantininde gerçekleşti.

        Buluşmada Tütüncü, "Biz de basamaklar zor çıkılır ama en yüksek noktaya çıkıldığı zaman herkes gelinen noktayı kendinden bilir. O zorlukları, güçlükleri beraber göğüslediğimiz kişilere teşekkürü çok nadir görürüz. Ama derneğimiz teşekkür yemeği düzenleyerek, çok örnek bir çalışmaya imza attı" diye konuştu.

        Tütüncü, okulun devlet tarafından neden yapılmadığı sorusunun akıllara gelebileceğini kaydederek, "Bu lisenin temelini 19 Temmuz 2011'de Cuma namazından sonra attık. O zaman 4+4+4 sistemi yoktu. İHL'lerin önündeki katsayı engeli kalkmamıştı. Başörtüsüyle ilgili sıkıntılar hala devam etmekteydi. Böyle bir konjonktürde bazı Kepez Belediyesi meclis üyelerimizle, madem ki zamanın bir devrinde Cenabı Allah biz hizmet etme imkanı bahşetti o zaman Kepez'de kalıcı ve güzel bir esere imza atalım, dedik. Antalya'da 2011'de 2 tane İHL vardı. Şehrin 3. İHL'sini hayırsever desteği ile yapalım, istedik. 2011'de İHL'lerin yapılması bir devlet politikası haline gelmemişti. O yıla kadar ülke genelinde yapılan İHL'lerin tamamı Anadolu insanının kendi iaşesinden, dişinden, tırnağından artırdığı paralarla yapılmıştı. Fırsat varken İHL okullarının sayısını artıralım, dedik."

        OKULUN YAPIMINDA EN BÜYÜK PAY HAYIRSEVERLERİN

        Okulun, 22 bin metrekare inşaat alanının tamamlanabilmesi için 20 milyon TL'ye yakın bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu anımsatan Tütüncü, "Dernek yönetimindeki arkadaşlar, bu rakamı bulabilir miyiz, dediler. 'Allah için bir nokta ortaya koyuyorsanız o noktayı büyütmek Allah'ın görevidir.' diye güzel bir söz var. Bu söz gereği tekerlek tümsekte kalmayacak ve binayı bitireceğiz, dedim. 5 yıllık zaman çok zor geçti. Çünkü okulun yapılmasında belediyemizin önemli katkısı var ama bu lise, hayırseverlerin dişlerinden- tırnaklarından artırdıkları paralarla yapıldı. 5 bin TL üzerinde katkıda bulunan 140 hayırseverimiz yemeğe davet ettik. Verdikleri paralarla nasıl bir eserin yükseldiğini ve bu eseri hangi ufukla yaptığımızı kendileriyle paylaşalım istedik" dedi.

        CELAL HOCA'YA VEFA

        Tütüncü, okula, neden 'Mahmud Celaleddin Ökten' ismini verdiklerini ise şu sözlerle açıkladı: "Celal Hoca, İHL okullarının manevi kurucusudur. İmam hatip okullarının kurulmasında 3 kişi ciddi inisiyatif kullandı. Başbakan Adnan Menderes, malum bir kahramandır. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'nin ismi Ankara Merkez İHL'ye verilmişti. Bu işin çilesini çekmiş, bu işin derdiyle dertlenmiş, her şeyini, bütün hayatını imam hatip okulu davasına adamış bir adamın malum bir kahraman olmadığını tam tersine meçhul bir kahraman olduğunu görüyoruz. Yaptırdığımız okula, Mahmud Celaleddin Ökten ismini vermemizdeki temel yaklaşım; ömrünü imam hatip okullarının kurulmasına vakfetmiş bir büyüğümüze vefa borcumuzu ödemekti. Bugün binin üzerinde imam hatip okulu var ama Mahmud Celaleddin Ökten büyüğümüzün hatırasına hürmeten isminin verildiği ilk eğitim kurumu bu okuldur. Bu güzel okul, Celal Hoca'nın hatırasıyla yaşayacak. Bu okul gibi okullar doğacak. Bizden sonra İstanbul ve Trabzon'da Celal Hoca'nın isminin verildiği imam hatip okulları yapılmış. Bundan mutlu oldum. Önemli olan meçhul bir kahramanın malum bir kahraman haline getirilmesi ve o hikâyenin etrafında bir gelecek projeksiyonunun oluşturulabilmesidir."

        OKULDA NELER VAR?

        Hafız öğrencilerinin yetişeceği Kepez Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL ve yurt binası, Selçuklu mimarisinde inşa edildi. 7 kattan oluşan okul binasında 24 adet derslik, 5 adet laboratuar, spor salonu, 400 kişilik tiyatro ve konferans salonu, 600 kişilik konferans salonu, 2 adet mescit ile 150 metrekarelik kütüphane bulunuyor.

        7 katlı ve 420 yatak kapasiteli yurt binasında ise 72 adet yatakhane, 4 adet etüt salonu, 1 adet yemekhane, 1 adet çamaşırhane, 1 adet fitness salonu, 650 metrekare mescit yer alıyor. Okulun 6 bin metrekarelik bahçesinde halı saha, basketbol ve voleybol sahaları da öğrencilerin hizmetinde olacak.

        (SÇ-SÇ-Y)

        09.05.2016 10:55:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler