Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖCENOLUK'TA 'SILA-İ RAHİM' ETKİNLİĞİ

        HÜSEYİN EFE

        KÜTAHYA (İHA) - Merkezi Eskişehir'de bulunan Göcenoluk Köylüleri Kültür Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Göcenoluk köyünde 'Sıla-i Rahim' etkinliği düzenlendi.

        Dernek Başkanı Emekli Müftü İsmail Hakkı Dere, "Bilindiği gibi, Seyitgazi ilçesine bağlı olan köyümüz Kütahya'ya 41, Eskişehir'e de 100 kilometre uzaklıkta. Kütahya'da oturan 100 hane civarında köylümüz var. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Sıla-i Rahim etkinliğinin bu yıl 6'ncısını gerçekleştirdik" dedi.

        Köy Muhtarı Nasıf Şükrü Özyavuz da, yoğun katılım sebebiyle Göcenoluklular'a teşekkür etti.

        Köy camisinde okunan Mevlid-i Şerif'in ardından kabristan ziyarete gerçekleştirildi. Etkinlik, okul bahçesinde toplu olarak yenen yemek ile sona erdi.

        SILA-İ RAHİM NEDİR?

        "İslam dinin önem verdiği konulardan biri de sıla-i rahim dir. Sıla-i rahim, akrabalar, yakınlar arasındaki bağı ve iletişimi sağlam tutmak bu ilişkileri koparmamaktır. Akrabalık ilişkilerinin iyi olması için karşılıklı saygı sevgi ve yardımlaşmanın güçlü olması gerekir.Rahm, kelime olarak rahmet'ten gelir; rahmet, 'acımak', 'merhamet etmek' ve 'şefkat duymak' anlamlarına gelir. Akrabalık, hısımlık, yakınlık, kuvvet, gibi farklı kelimelerle dile getirilen insani yakınlığı ifade eder. Sıla, bağ kurmak, ulaşmak, kavuşmak manasına gelir." (EFE)

        09.05.2016 11:02:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler