Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EFLATUN KOLEJİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

        DİYARBAKIR (İHA) - Eflatun Koleji Kurucu Temsilcisi Ahmet Aybak, misyonlarında yer alan öğrenci, öğretmen çalışan, yönetim ve ailelerin oluşturduğu Eflatun Ailesi'nin en yakın ve en uzak çevre ile iletişimde bulunarak topluma katkıda bulunmaya devam ettiklerini, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında demokratik, vatandaşlık becerilerinin gelişmesi için çalışmalarda bulunma, öğrencilerin bütün toplumla birlikte, sürdürülebilir bir dünya için sosyal gelişmelere destek verme sorumluluğunun gelişmesini ve dünyadaki değişim ile gelişimi iyi algılayıp doğru yorumlayabilmeleri için destek projeleri geliştirdiklerini söyledi.

        Sorumluluk üstlenmeyi ve gönüllülüğü arttırmak, akran dayanışmasını güçlendirmek ve sürdürülebilir ortaklıklar geliştirme konularında projelerinin hızla devam ettiğini dile getiren Ahmet Aybak, bu amaçlarla yapılan projelerden birisi olan 'Biz kardeşiz paylaşıyoruz' projesinin 5 adımından 4. adımı gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Eflatun Koleji'nin Diyarbakır'ın okulu olduğunu belirten Aybak, yerelden evrensele uzanan eğitim anlayışını, yaptığı etkinliklerle bir kez daha kanıtlamış durumda olduklarını belirtti.

        Proje kapsamında Sur ilçesinde bulunan okullar ve Suriye'den gelen çocukların devam ettiği okul öğrencilerinin Eflatun Koleji kampüsünde aileleri ile birlikte keyifli zaman geçirdiğini belirten Aybak, "Nisan ayında okuldaki bir grup öğrenci ile konuk öğrenciler hayallerimiz konulu resim şenliği gerçekleştirildi. Bir gün de olsa çocuklar yaşamış oldukları travmalardan kurtuldukları bir zaman dilimi yaşadı, devamında resimleri sergilendi ve çeşitli illerde sergilenerek bu konuda duyarlılık geliştirmeye çalışıldı. Projemizin devamı olarak öğrencilerimizi ve ailelerini okula davet ettik. Okullarını ve gönüllerimizi açtık" diye konuştu.

        Okuldaki bütün sosyal alanlardan istifade eden Suriyeli çocuklar ve aileler, okulun bahçesini gezip, bitkileri ve evcil hayvanları izledi. Daha sonra beden eğitimi öğretmenleriyle spor alanlarında voleybol, basketbol, futbol oynayıp cep sinemasında söyleşiler yapan öğrenciler, cep sinemasında film izledi. Keyifli vakit geçiren öğrenci ve aileleri mutluluk ve memnuniyetle kampustan ayrıldı.

        (İHA-AKK-Y)

        09.05.2016 11:25:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler