Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİCE'DE HIDIRELLEZ COŞKUSU

        HÜSEYİN EFE

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Yenice köyünde düzenlenen Hıdırellez Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

        Etkinlikte ilk olarak Ashaboğlu Ortaokulu Halk Oyunları Topluluğu Yıldızlar Düzenlemeli Dal Takımı'nın gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi.

        Daha sonra 'Buzağı Güzellik Yarışması'nda dereceye giren buzağı sahipleri ödüllendirildi. Birincilere tam altın, ikincilere yarım ve üçüncülere çeyrek altınları Vali Şerif Yılmaz ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından verildi.

        Etikinlikte bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Hıdırellezi özellikle Emet'e bağlı Yenice Köyü'nde kutlayalım istedim. Bizim için dini bayramlarımız, milli bayramlarımız, özel günlerimiz önemli. Bizim kültürümüzü oluşturan değerlerin yaşatılması, gelecek uşaklara aktarılması gerekiyor. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için geçmişten gelen kültürümüz ayakta tutulmalı. İnşallah birlikteliğimiz bu topraklar üzerinde ebediyen devam eder. Gerek içeriden, gerek dışarıdan birlik ve beraberliğimize kastedenler var. Bizim onlara karşı tek yumruk olmamız gerekiyor. Onu sağlayan da bu kültürdür. Orta Asya kültürünü Anadolu'da var olan kültürle harmanlayıp oluşturduğumuz medeniyetin taşları bu değerlerdir" diye konuştu.

        Etikinliğe Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, Kütahya İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik ile çok sayıda vatandaş katıldı. (EFE)

        09.05.2016 11:33:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler