Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KYK'LI ÖĞRENCİLER HAYME ANA'DA BULUŞTU

        HÜSEYİN EFE

        KÜTAHYA (İHA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Kuruluştan Çanakkale'ye' adlı 'Tarih ve Medeniyet Gezileri' kapsamında, Türkiye genelinden 520 KYK'lı kız öğrenci, Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde bir araya geldi.

        Öğrenciler Çarşamba köyünde Süleyman Şah'ın eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi Hayne Ana'nın kabrini ziyaret etti.

        Öğrenciler ziyaret sonrası tören alanında Kütahya Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca düzenlenen programa katıldılar.

        Öğrencilere kahvaltı ikram edildikten sonra mehter takımı konser verdi.

        Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Oktay Mahşer'in selamlama konuşmalarından sonra Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun Hayme Ana'nın Devlet Devlet anlayışını konu alan konuşmasıyla sona erdi.

        Öğrenciler programın bitimiyle otobüslerle Bilecik'in Söğüt ilçesine hareket etti.

        Müdür Feyzullah Gayret, "Öğrencilerimize böyle gezilerle bilinçli bir tarih anlayışının verilmesini amaçlıyoruz" dedi. (EFE)

        09.05.2016 11:39:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler