Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK'TE HIDRELLEZ ETKİNLİKLERİ

        CEM KAAN TOKA

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, düzenlenen Hıdrellez etkinlikleri kapsamında köylülerle bir araya geldi.

        Vali Nayir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır ile birlikte ilk olarak Beyce köyünde düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada köy Muhtarı Cemil İnce ve köylüler tarafından karşılanan Vali Nayir, vatandaşlarla sohbet ederek, şifalı pilav dağıttı. Daha sonra İlyasca köyünde muhtar Ali Kader ile birlikte etkinliğe katılan annelerin ve şehit annelerinin "Anneler Günü"nü kutlayarak, çocuklarla yakından ilgilenen Vali Nayir, şehit annelerinin sadece şehidin annesi olmadığını Türk milletinin annesi olduğunu söyledi.

        Dünyanın en güzel ve zor duygularını içinde hisseden nadide varlıkların şehit anneleri olduğunu ifade eden Vali Nayir, "Sevgi ve şefkatle sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel taşlarıdır. Bizler, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir milletiz. Annelik, başka hiçbir duyguyla karıştırılmayacak kadar çok yüce ve karşılık beklemeden verilen tek sevgidir. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün kadınların "Anneler Günü"nü kutluyorum" dedi.

        "BELKİ SADECE BUGÜNLERDE KÖYÜNÜ GÖREN, KÖYDE DOĞMUŞ İNSANLARIMIZIN ÇOCUKLARI VAR"

        Buradan Çakırpınar köyüne geçen Vali Nayir, Köy Muhtarı Hüseyin Kara ve köylülerle sohbet etti. Gurbette yaşayan ancak Hıdrellez etkinlikleri nedeniyle köylerini ziyarete gelen vatandaşlarla da görüşen Vali Nayir, "Burada gördüğümüz manzara, milli birlik ve beraberliğimize en büyük ölçüde katkıda bulunmasıdır. Köylerindeki Hıdrellez etkinliklerin tarihini bekleyen ama köylerden göç etmiş insanlar için bugünlerin özel bir anlamı var. Belki sadece bugünlerde köyünü gören, köyde doğmuş insanlarımızın çocukları var. Dolayısıyla bugünler köy hayatımızın yeniden tanınması ve yeniden canlanması bakımından da önemlidir" ifadesinde bulundu.

        Daha sonra Abbaslık köyünde muhtar Ali Cengiz ve köylülerle görüşen Vali Nayir, Hıdrellez etkinliklerini kutladı.

        (CKT-MET-Y)

        09.05.2016 11:53:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler