Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZCİLER DOĞAL AFET EĞİTİM KAMPI DÜZENLEDİ

        KOCAELİ (İHA) - Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu izciler, Doğal Afet Eğitim Kampı düzenledi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Albayrak kız izci ünitesi Doğal Afet Bilinci temalı eğitim kamp düzenledi. Kampa Kağıtspor eğitimci liderlerinden Selma Samur izci liderlerinden Hacer Ünsal ve 25 izci katıldı. Kamp boyunca izcilere doğal afet, afetlerden korunma yöntemleri, doğal afetlere karşı alınabilecek önlemler ve temel ilk yardım eğitimleri verildi. İzcilere Türkiye ve dünyada yaşanmış olan büyük doğal afetlerden örnekler gösterildi.

        Kampta doğal afet eğitimlerinin yanı sıra eğitimci liderler tarafından izcilere değerler eğitimi kapsamında kanaatkarlık, aile sevgisi ve cömertlik konuları üzerine eğitim verildi. Kamp sonunda konuşan Kağıtspor eğitimci liderlerinden Selma Samur, "Yaşadığımız şehrin üzerinden büyük bir fay hattı geçiyor. İzcilerimize doğal afet bilincini aşılamak için bu kampı düzenledik. Kamp boyunca izcilerimize birçok konularda eğitim verdik. Başarılı bir kamp geçirdik" dedi.

        Kampta izcilere doğal afet ve değerler eğitimlerinin yanı sıra uzay gözlem eğitimi de verildi. Verilen eğitimlerin ardından izciler gökyüzünü gözlemledi. Parseid kuyruklu yıldızından kaynaklanan "Yıldız kayması" olarak da bilinen gök olayını gözlemleme fırsatı bulan izciler yaşanan gök olayı hakkında liderlerinden bilgi aldı.

        (GY-Y)

        09.05.2016 12:23:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler