Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAHİL YOLUNDA BİNALARA DIŞ CEPHE

        METİN AKYÜREK

        ORDU (İHA) - Ordu'nun Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde Karadeniz sahil yolu üzerindeki her iki tarafta bulunan binalara estetik güzellik kazandırılması amacıyla dış cephe giydirilmesi için çalışma başlatıldı.

        Her gün ortalama 80 bin aracın Ordu'dan geçiş yaptığı Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan binaların farklı renk ve estetik görünümlerini değiştirmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi bir çalışma başlattı. Yol üzerinde bulunan binalara dış cephe giydirme çalışması başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaya ilk olarak Altınordu ilçesinde başladı.

        Altınordu, Fatsa ve Ünye'de şehir geçişi güzergahında uygulanacak proje ile şehre estetik bir görünüm kazandırılmasını amaçladıklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Başkan Enver Yılmaz; "Altınordu ilçemizde Belediyemizin Durugöl Yerleşkesi ile Rus Pazarı Kavşağı 1. Etap Dış Cephe İyileştirme Projesi uygulamaları başlamış olup, 2. Etap Projesi ise hazırlanıyor. 2. Etap Proje, Rus Pazarı Kavşağı ile Kumbaşı Limanı'na kadar olan Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki sağlı sollu binaları kapsayacak. Proje tamamlandıktan sonra ihaleye çıkıp, Eylül ayı gibi çalışmaları başlatmayı planlıyoruz" dedi.

        Bina ön cephelerinde yapılacak uygulamanın içeriği hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, projede dış cephelerin mantolama, boyama, süsleme olarak dikmeler, kat silmeleri, zemin kat iş yerlerinde alüminyum kompozit kaplamalar, doğrama ve merkezi sistem anten dönüşümünün yapılacağını söyledi.Yılmaz, dış cephe giydirme çalışmasının beyaz renk ağırlıkta olacağını belirtti.

        Öte yandan Altınordu ilçesi Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri üzerinde de dış cephe iyileştirme uygulaması yapılacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, "Yalı Camii ve İsmet Paşa Caddesi girişine kadar olan alanda dış cephe iyileştirilmesi yapacağız. Dış Cephe İyileştirme Projesi'ni Fatsa ve Ünye'de, ana yol güzergahındaki binalarda da uygulayacağız. Şu anda projeler hazırlanıyor" diye konuştu.

        (MAK-SLH-Y)

        09.05.2016 12:40:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler