Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEÜ'DE AR-GE REFORM PAKETİ TANITIM TOPLANTISI

        VAHİT OLCAY

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ait 'Ar-Ge Reform Paketi' tanıtım toplantısı düzenlendi.

        Sunumu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Emrah Koraman'ın yaptığı konferansa üniversitenin öğretim üyesi ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) Bitlis İl Temsilcisi Doç. Dr. Serkan Özel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Akay, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, sanayi sektöründen iş adamları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Emrah Koraman, "Başbakanımızın kamuoyuna sunmuş olduğu, 26 Şubat tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan ve 1 Mart tarihinde yürürlüğe giren Ar-Ge Reform Paketi'nin tanıtımını ve Bakanlığımızın Ar-Ge ile ilgili gerek şahıslara, gerek firmalara, gerek yapılan Ar-Ge'nin sonrasındaki yatırımları ile ilgili desteklerden kısaca bahsedeceğim" dedi.

        Ülkenin geleceğinin Ar-Ge, yenilik ve tasarım kavramları üzerinde şekilleneceğini belirten Uzman Koraman, "Ar-Ge Reform Paketi, birçok kamu kurum ve kuruluşu ile beraber ortaya çıkartılmış bir pakettir. Bu paket ile İçişleri Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ve birçok kamu kuruluşu şu an uygulamada olan kanunlarını Ar-Ge Reform Paketi'ne göre değiştirmiştir. Bu paketin başlıca amacı; tasarım faaliyetlerini desteklemek, Ar-Ge yatırımlarını özendirmek, nitelikli üretim yapısına geçilmesini, katma değer yüksek ürünlerin üretilmesini sağlamak, Ar-Ge personelinin niteliğini ve istihdamını artırmak, Ar-Ge faaliyetlerini ticarileştirmek, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve kurumsallaştırmak, Ar-Ge ve yenilik desteklerinin etkin koordinasyonunu sağlamak ve ekosistemi güçlendirmektir" dedi.

        Toplantı, katılımcılar tarafından sorulan soruların Uzman Emrah Koraman tarafından cevaplanmasıyla son buldu.

        (VO-MSA-Y)

        09.05.2016 12:52:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler