Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİNİK ÖĞRENCİLERDEN TRAFİK HAFTASI KUTLAMASI

        - TRAFİK İŞARETLERİ KOSTÜMLERİ GİYEN MİNİK ÖĞRENCİLER, ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ UYARDI

        ŞAHİN ŞAHİN - UĞUR ULU

        MUŞ (İHA) - Muş'taki anaokulu öğrencileri, trafik polisi kıyafeti ve trafik işaretleri kostümlerini giyerek ana cadde üzerinde yürüyüş yaparak sürücüleri uyardı.

        Muş Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu minik öğrencileri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik polisi elbisesi ve trafik işaretlerinden oluşan kostümler giyerek İstasyon Caddesi üzerinde yürüyüş yaptı. Muş Belediyesi Eski Başkanı Necmettin Dede ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürü Halil İbrahim Yaz ve polis memurlarının da eşlik ettiği yürüyüşte minik öğrenciler, araç sürücülerine el sallayarak farkındalık oluşturdu. Yol kenarında hep birlik trafik polisleri için şarkılar söyleyen minik öğrenciler, vatandaşların da ilgi odağı oldu.

        Daha önce öğrencilerine trafik kuralları ve trafik polisini anlattıklarını belirten Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğretmenlerinden Sema Kayaer, öğrencileri ile birlikte araç sürücülerine mesaj vermek istediklerini söyledi. Öğrencilerin araç sürücülerine el sallayarak dikkatlerini çekmek istediklerini ifade eden Kayaer, "Çocuklarımızla bu hafta Trafik Haftası olduğu için sınıfta etkinlikler yaptık. Trafik kuralları ve trafik polislerini tanıttık. Bugün de ilimizin trafik müdürlüğü etkinliğine katıldık çocuklarla. Çok heyecanlandılar, hem polis kıyafetlerini giydiler, hem trafik lambası oldular ellerinde trafik levhalarıyla. Yoldan geçen sürücülerin korna çalıp el sallaması bile ayrıca mutlu etti çocuklarımızı. Mutlaka şoförlerde de bir farkındalık oluşturmuştur. Trafik lambası olmamız boşuna değildi, bu da bir farkındalık oluşturulması amacıylaydı, umarım amacına ulaşır etkinlik" dedi.

        Minik öğrenci Sude Naz Türktay ise, "Trafik Haftası olduğu için bunları giyindik ve yürüyoruz. Arabalara el sallıyoruz bir de polis ablaları ve abileri de çok seviyorum" şeklinde konuştu.

        (ŞŞ-MSA-Y)

        09.05.2016 13:01:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler