Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRAFİK HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : ONUR ALTINDAĞ - SERTAÇ ÖZDEMİR

        KAMERA : ONUR ALTINDAĞ - SERTAÇ ÖZDEMİR

        ZONGULDAK (İHA) - Her yıl 7-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası Zonguldak'ta Valilik binası önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

        Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen trafik haftası törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Emniyet Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, trafik polisleri ve öğrenciler katıldı.

        Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        Kutlama komitesi adına konuşma yapan Zonguldak Trafik Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Hanifi Sever, 2015 yılında 16 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1601 kişinin yaralandığını söyledi. Kazaların oluşumundaki en önemli faktörün insan kusuru olduğu belirten Sever, "Trafik güvenliğinden sorumlu kurumların katkılarıyla Mayıs ayın ilk Cumartesi günü 'Karayolları Trafik Güvenliği' ve devam eden ilk hafta ise 'Karayolları Trafik Haftası' olarak kullanmaktadır. Ülkemizde trafik kazalarında her yıl çok sayıda vatandaşımız yaralanmakta hatta hayatını kaybetmektedir. Teessür ile belirtmek isterim ki, Zonguldak ilimizde 2015 yılı içerisinde yaşanan trafik kazaları neticesinde 16 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1601 vatandaşımız ise çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bu kazaların oluşumundaki en önemli faktörün insan kusuru olduğu belirtmek istiyorum. Yaşanan trafik kazalarından sadece birer istatistik olarak bahsedilemez. Aksine her trafik kazası ocaklara düşen bir ateş, kocaman bir acı, kaybedilen ekonomik değerdir. Daha güvenli trafik yaşam alanı oluşturulabilmesi adına ilgili bütün kurumlar ile birlikte mücadele etmekteyiz. Örneğin, yaşanan kazalara Sağlık Müdürlüğümüz ekipleri ile eş zamanlı müdahale etmektedir. Trafik sadece denetim değil aynı zamanda eğitim ile anlam kazanmaktadır. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile tüm öğrencilerimize 'trafik dedektifleri' eğitimi verilmektedir. Temelleri sağlam bir trafik bilinci oluşturabilmek için paydaş kurumlar ile çalışmalar sürdürülmektedir. Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından denetimler aralıksız sürdürülmektedir. 2015 yılında ilimiz polis sorumluluk bölgesinde, 13 farklı kontrol türü açısından toplam 208.961 adet araç ve araç sürücüsü kontrol edilmiştir. Sözlerime burada son verirken, başta şehitlerimiz olmak üzere trafik kazalarında yaşamını kaybetmiş olanlara rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

        Yapılan konuşmaların ardından hafta etkinlikleri kapsamında trafik araçları tarafından kortej geçiş töreni gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi'ye ekip araçları hakkında bilgiler verdi. Programda bir gazeteciye de alkol muayenesi yapıldı.

        (OA-OA-Y)

        09.05.2016 13:09:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler