Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBATUR'DAN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

        MANİSA (İHA) - TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        İnsan odaklı siyasetin bir gereği olarak engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini önceleyen bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Baybatur, "Çağımızda toplumların gelişmişlik düzeyleri insana verdikleri önemle belirlenmektedir. Bugün güçlü, müreffeh, hedefine sağlam adımlarla yürüyen çağdaş bir ülkede, engelli bireylerin her imkândan herkes gibi özgürce ve rahatça yararlanabilmesi esastır. Bu esastan hareketle engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyumunu kolaylaştırıcı, her alanda katkı ve motivasyonlarını artırmaya yönelik pek çok düzenleme ve projeyi hayata geçirdik. Pozitif ayrımcılık ilkesini anayasal güvence altına alarak engelli vatandaşlarımız için reform niteliğindeki iyileştirmelerin önünü açtık." dedi.

        Yaptıkları çalışmalarla evde bakım ücretini uygulamaya koyduklarını dile getiren Baybatur şunları söyledi:

        "Çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları ciddi oranlarda artırdık. Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanabilmesinin önünü açtık. Bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı tanıdık. Engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamını sağladık. AK Parti olarak, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını ve talebini karşılamaya devam edeceğiz. Engellilerin, toplumsal hayatın her alanında varlık göstermeleriyle ülkemizin daha da güçleneceğine dair inancımı da vurgulamak isterim. Unutmamalıyız ki; bizlerde her an engelli olabiliriz. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve daha rahat yaşayabilecekleri bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Engellerin kaldırıldığı bir dünya dileğiyle Engelliler Haftası'nı kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine selam ve sevgilerimi sunuyorum."

        (SC-Y)

        09.05.2016 13:33:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler