Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARTEPE ZABITASI'NDAN EL İLANI DAĞITACAKLARA UYARI

        KAAN KIZIL

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, ilçe genelinde reklam amacıyla el ilanı dağıtacak kişilerin belediyeden izin almaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

        Belediye sınırları ve mücavir alanları içerisinde yapılan her türlü ilan ve reklamların, 2 bin 464 sayılı kanuna istinaden reklam vergisine tabi olduğunu hatırlatan Zabıta Müdürü Selman Çelik, "İlan ve reklam yapmak amacıyla el ilanı, broşür, afiş, insört gibi ilan ve reklam materyallerini belediyemizden izinsiz olarak dağıtılması yasaktır. Zabıta ekipleri ilçe genelinde yaptığı denetimlerde yasak olmasına rağmen reklam amaçlı izinsiz el ilanı dağıtan 10 işletme hakkında 5 bin 326 Sayılı Kabahatler Kanununa istinaden cezai işlem uyguladı" dedi.

        Esnafların mağdur olmaması için ilan ve reklam materyallerinin dağıtımı öncesi belediyeye beyanda bulunarak vergilerini ödemeleri gerektiğini hatırlatan Müdür Çelik, "Kartepe'nin mevcut turizm potansiyeli çerçevesinde izinsiz ilan ve reklam materyallerinin dağıtımı konusundaki kontrollerimiz aralıksız sürecektir. Esnaflarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        (KK-İÇ)

        09.05.2016 13:36:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler