Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT'TAKİ BİÇERDÖVERLER HASAT İÇİN ÇUKUROVA VE GÜNEYDOĞU İLLERİNE HAREKET EDİYOR

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Çukurova ve Güneydoğu illerinde hasat mevsiminin yaklaşması ile birlikte Yozgat'ta bulunan biçerdöverler TIR'lar ile hasat yapılacak bölgelere hareket ediyor.

        Türkiye'de en çok biçerdöverin bulunduğu Yozgat'tan biçerdöverler hasat mevsiminin başladığı yerlere gitmeye başladı. Biçerdöver sahiplerinin bir kısmı kamyon ve TIR'larla hasat mevsiminin başladığı yörelere hareket ederken bir kısmı da biçerdöverlerini trenle götürmeyi tercih ediyor. Lök Köyün'den Murat Önal, köylerinde 10'a yakın biçerdöver bulunduğunu belirterek, "Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinde bizim Yozgat'a göre çok erken hasat başlıyor. Biz de önceden gidiyoruz. Hasat mevsimine göre illerde ekinleri biçip daha sonra Yozgat'a geliyoruz. Kendi köyümüzde de ekin biçiyoruz ve hasadı sonlandırıyoruz. İnşallah bu yıl bereketli bol ürünlü bir hasat mevsimi yaşarız" diye konuştu.

        (ÖE-TB-Y

        09.05.2016 13:45:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler