Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOZOK ÜNİVERSİTESİ 9.BAHAR ŞENLİĞİ BAŞLADI

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Bozok Üniversitesi 9.Bahar Şenliği başladı.

        Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen geleneksel Bahar Şenliği başladı. Mehter takımı eşliğinde Yimpaş AVM önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulunan şenlik yürüyüşüyle start alan bahar şenliğine Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Yozgat Belediyesi Mehter Takımının verdiği konserin ardından Bozok Üniversitesi folklor ekibi gösterilerini sundu. Daha sonra şenliğin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, bahar şenliğine Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda başlamak suretiyle şehir ile üniversitenin kaynaşmasını arzuladıklarını belirterek, "Üniversite mutlaka şehrin içinde olmalı şehirde üniversiteyi mutlaka kucaklamalı. Bu birliktelik hem üniversitemizin büyümesine, üniversitemizin sosyal kültürel ve sosyal ekonomik açıdan şehre önemli katkılar sunmasına vesile olacaktır" dedi.

        Üniversitelerde bir misyon değişikliğine giderek bulundukları şehrin değerlerini de öne çıkartmayı üniversitelerin misyonu olarak görmek istediklerini vurgulayan Rektör Karacabey, "Biz de hedeflerimizi buna doğru yönlendirdik. Bundan sonraki yıllarda da bu şekilde tavrımız devam edecek şehir ile bir araya gelmeye şehir ile bütünleşmeye devam edeceğiz. Kısa süre önce yaptığımız uluslararası Bozok Sempozyumu da zaten şehri öne çıkartmak içindi. Şehrin değerlerini tarihini şu anki durumunu öne çıkartıp bundan sonrası için şehre bir hedef koymak idi. Bunda başarılı olduğumuza inanıyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu yıldan hareketle şehrimizin öne çıkarılması gereken özel konularını ele alacağız" diye konuştu.

        Bugün gençlerin günü olduğunu ifade eden Rektör Karacabey ,"Bu hafta içerisinde bahar şenliği yapacağız. Bundan sonraki final sınavlarına ve bundan önceki yorgunluğun atlatılması noktasında bize yakışır şenliklerin olacağını ümit ediyorum. Bu yılki şenliklerimizde ilimiz ve ilçelerimiz ile bütünleşmeye çalıştık. Şenliğin her yerinde merkez belediyemiz ile beraber ilçe belediyelerimizde kendi istedikleri ölçüde bulunacaklardır. 9. Bahar şenliğimizin hem şehrimize hem üniversite öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'da yaptığı konuşmada, Bozok Üniversitesi 9. Bahar Şenliği'nin güzel geçmesi temennisinde bulunarak, "Bozok Üniversitesi bilimsel çalışmaları ile Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alacak, bundan şüphemiz yok. Şehirler beton binalardan ibaret değildir şehirlerin bir ruhu olmalıdır şehirler yaşamalıdır, şehirleri yaşatan da kültürüdür, sanatıdır, eğitimidir, kültürel faaliyetidir. Bizler de bunu yapmak istiyoruz. Hayalimiz odur ki 30 bin, 40 bin öğrencisi olan Bozok Üniversitesi'nin şehriyle bütünleşip, Yozgat'ın gelişip büyümesine en büyük katkıyı sağlamasıdır. Şenliğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından şenlik meşalesi yakıldı. Daha sonra sayokan savunma sanatı gösterileri sunuldu. Öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

        (ÖE-TB-Y

        09.05.2016 13:49:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler