Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAĞLIK KONFERANSLARI

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından bilgilendirme amacıyla geleneksel olarak düzenlenen "Sağlık Konferansları"nın bir yenisi Samsun Ladik ilçesinde gerçekleştirdi.

        Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, Samsun'un Ladik ilçesinde Ladik Düğün Salonu'nda yeni bir sağlık konferansı gerçekleştirdi. Düzenlenen konferansa Ladik Belediye Başkan Vekili Ali Sarıksız, Belediye Yazı İşleri Müdürü Fatih Sancak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Celal Tuzcu, Ladik Belediye Meclis Üyesi Ahmet Güçlü ve Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen ve ilçe halkı katıldı. İlçe halkının büyük bir ilgi gösterdiği konferans sırasında, diyabet hakkında bilgiler aktarıldı.

        Konferans açılış ve anlatım konuşmasını yapan Opr. Dr. Muzaffer Al, tip 2 şeker hastalığının önemini belirterek "Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet son yıllarda büyük artış göstermektedir. Diyabet hastalığı ile uyguladığımız tedavi yöntemine metabolik cerrahi diyoruz. Programımızda tip 2 diyabet tedavisinde ise metabolik cerrahi kimlere uygulanıyor, nasıl bir sonuç alınıyor bununla ilgili olarak bilgiler aktarıyoruz. Bu anlamda bu yöntemi tip 2 diyabet hastalarında uyguluyoruz. Tip 2 diyabetin klasik tedavisi algoritması eğitim, diyet, egzersiz ve ilaç kullanımıdır. Ancak bu tedavilere rağmen hastalık bazen ilerleyici bir seyir gösterir. Hatta yoğun insülin kullanımına rağmen istenilen sonuçlar alınamaz. İşte bu durumda metabolik cerrahi etkili bir tedavi alternatifi olarak gündeme gelmelidir. Tip 2 diyabet hastaları insülin üretirler ama bunu metabolizmalarındaki özel durum yüzünde kullanamazlar. Sorunlarının temelinde, tüketilen işlenmiş gıdalar yüzünden besinlerin doğru yer ve zamanda doğru hormonla buluşamaması yatıyor. Metabolik cerrahi ameliyatı ile çalışmayan hormonların çalışması sağlanıyor" diye konuştu.

        Konferanstan sonra konuşma yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen "Hocamızla beraber bizde grup olarak bu işe önem veriyoruz. Aranızda şeker hastası olup ölçtürmek isteyen olursa hastanemize gelip muayene olabilirler."

        Konferansın ardından 5 kişiye check-up verildi.

        (SAM-SLH-Y)

        09.05.2016 13:55:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler