Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ DÜZGÜN, SOSYAL MEDYANIN DOĞRU KULLANILMASINA DİKKAT ÇEKTİ

        KAYSERİ (İHA) - Vali Orhan Düzgün, Sosyal Medyanın Kullanımı ve Bilişim Suçlarının Önlenmesine yönelik hazırlanan "Eğiticilerin Eğitimleri" projesi kapsamında verilen eğitimlerin tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikalarını verdi.

        Valilik Konferans Salonu'nda verilen eğitimin son gününde düzenlenen sertifika törenine Vali Düzgün'ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, ilgili daire müdürleri ile eğitimi tamamlayan kursiyerler katıldı.

        Sertifika töreninde konuşan Vali Düzgün, sosyal medya kullanımının günümüzde hızla yaygınlaştığını anımsatarak, aile hayatında, iş hayatında ve arkadaşlık ilişkilerinde yadsınamaz bir önemi olduğuna dikkat çekti.

        Vali Düzgün, sosyal medyanın faydalarının tartışılamaz olduğunu fakat zaman zaman da bazı zararlı etkilerinin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Kamu görevimizi yerine getirirken sosyal medyanın olumlu yönlerinden faydalanmamız konusunda 5-6 değişik konuda farklı kurumlardan seminer veren arkadaşlarımızın katkısı ile arkadaşlarımız güzel bir eğitimden geçtiler. Eğiticileri eğittiğimiz bu program ile sosyal medyanın doğru kullanımı ve zararlı etkilerinin önlenmesi için verilen bu eğitimin dalga dalga yayılarak bütün iş ve aile çevrenize ve çocuklarınıza da aktarılması, sosyal medyayı kullanırken bilinçle, şuurla bu önemli iletişim ağından faydalanılması son derece önemli. Çünkü yerinde ve zamanında kullanılmadığı zaman maalesef ciddi zararlarını, hatta bazen ölümle bile sonuçlanabilen etkilerini de görüyor ve üzülüyoruz."

        Kayseri'de kamu kurumlarınca da sosyal medyanın etkin ve doğru şekilde kullanılmaya başlandığını ifade eden Vali Düzgün, "Kayseri'de de biz özellikle trafik ve sağlıkla ilgili konularda sosyal medyayı etkili kullanmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kenarda köşede söylenen, şikayet eden kişiler olmasındansa bir kamu sorumluluğu bilinci içerisinde toplumda gördükleri yanlış uygulamaları başta trafik suçlarından ve sigara yasağına ilişkin suçlardan başlamak üzere 'söylenmeyin söyleyin' sloganıyla bir uygulama başlattık. Trafik suçlarında da bu uygulama ile çok ciddi başarı elde edildi. Bugüne kadar whatsap hattından 6 binin üzerinde trafikle ilgili ihbar yapıldı ve yaklaşık 3 bin 500 civarında trafik suçu işleyen sürücü ya da kurallara uymayan kişilere cezai işlemler uygulandı." dedi.

        Proje kapsamında verilen eğitimlerin kursiyerlere faydalı olması temennisinde bulunan Vali Düzgün, eğitim veren akademisyenler ile kamu görevlilerine teşekkür etti.

        Vali Düzgün, programın sonunda kursu veren eğitimcilere teşekkür belgesi verirken, eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere de sertifikalarını verdi. Program günün anısına fotoğraf çekimleri ile son buldu.

        (AÖ-Y)

        09.05.2016 14:00:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler