Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ DÜZGÜN, "BİR ÜLKENİN HUZURU ONU OLUŞTURAN TÜM BİREYLERİN MUTLULUĞUYLA SAĞLANIR"

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamasında, "bir ülkenin huzuru onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır" dedi.

        "Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar eksiksiz bir anlayışla ele alınması gereken bir sorundur." ifadesinde bulunan Vali Orhan Düzgün, "Ülkemizde engellilerin yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenebilmeleri ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durulmaktadır" dedi.

        Vali Düzgün, "Hiç şüphe yoktur ki daha yapılacak çok şey var. Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın engellilik konusunda bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmalar artarak devam etmektedir." diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

        "Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkarak çözüm konusunda büyük gayret göstermeleri, ülkemizde bu konudaki sorunların çözümüne ivme kazandırmıştır. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir.

        "Engelliler Haftası" nedeniyle, engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Bu haftanın engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını temenni ederek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

        (AÖ-Y)

        09.05.2016 14:04:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler