Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DR. NEDİM İNCE'DEN MERSİN'E 5 KİTAPLA VEDA

        - MERSİN KAMUOYUNUN KİTAPLARIYLA DA YAKINDAN TANIDIĞI TOROS DEVLET HASTANESİ ÜROLOJİ UZMANI OP. DR. NEDİM İNCE, MERSİN'E 5 KİTAP ARMAĞAN EDEREK VEDA EDİYOR

        - GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE EMEKLİLİK DİLEKÇESİNİ VEREN DR. İNCE, "MUTLULUK VE HÜZÜN SONRAYA KALAN' DİYEREK, MERSİN'DEKİ 30 YILLIK YAŞAMINI 'ESEN KAL MERSİN' ETKİNLİĞİYLE SEVENLERİYLE PAYLAŞACAK

        - DR. İNCE:

        - ""HÜZNÜ, HEYECANI VE MUTLULUĞU BİR ARADA YAŞIYORUM. BU KENTE ÇOK ŞEY BORÇLUYUM"

        KIYMET GÖKÇE

        MERSİN (İHA) - Mersin kamuoyunun kitaplarıyla da yakından tanıdığı Toros Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Nedim İnce, Mersin'e 5 kitap armağan ederek veda ediyor. Geçtiğimiz günlerde emeklilik dilekçesini veren Dr. İnce, "Mutluluk ve hüzün sonraya kalan' diyerek, Mersin'deki 30 yıllık yaşamını 'Esen Kal Mersin' etkinliğiyle sevenleriyle paylaşacak.

        Mersin kamuoyunda hekimliğinin yanı sıra köşe yazıları, radyo ve televizyon programları, yelken sporuna yaptığı katkılar ve siyasi kişiliği ile tanınan Dr. Nedim İnce, 30 yılını geçirdiği ve "Dolu dolu yaşadım" dediği Mersin'e artık veda ediyor. Mersin Toros Devlet Hastanesi'ndeki hekimlik görevinden emekli olmak için dilekçesini veren Dr. İnce, bundan sonraki yaşamını Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde geçirecek. Mersin'de sağlıktan spora, siyasetten sosyal yaşama ve kitaba birçok alanda kent yaşamına katkı sunan Dr. İnce, Mersin'den 'Mersin'den Hayata Dair Esintiler', 'Sağlık Olsun-Hastalık-Hasta-Hekim' ve 'Hayatın İçinden Portreler' adlı üç kitabının ardından yeni çıkardığı son iki kitabı 'Uzaklardan' ve 'Salınım'ı armağan ederek gidecek.

        "HÜZNÜ, HEYECANI VE MUTLULUĞU BİR ARADA YAŞIYORUM"

        Dr. İnce, 30 yıla sığdırdığı Mersin yaşamını ve paylaşımları ile duygularını İHA muhabirine anlattı. "Bu kente ben çok şey borçluyum. Bu kentte binlerce dostum oldu. Bu kentte kitaplarım hayat buldu" diyen ve zaman zaman duygulanan İnce, ayrılığı her zaman bir hüzün kaynağı olduğunu, bir burukluğu taşıdığını, ancak aynı zamanda yeni bir yere gitmenin heyecanı ve sevincinin de bu duygulara karıştığını söyledi. Mersin'de dolu dolu bir 30 yıl geçirdiğini belirten İnce, bir taraftan kamudaki hekimlik görevi, bir taraftan da özel muayenehanesindeki özel hastalarına verdiği sağlık hizmeti ile katkı sunmaya çalıştığını vurguladı. Öte yandan, Yelken İhtisas Yat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı ile spora hizmet verme çabasında olduğunu da dile getiren İnce, "Ayrıca, bir yandan gerek televizyonda gerekse radyoda yaptığım sağlık programlarda halkın sağlık konusunda bilgilendirilmesine yönelik çabalar, bir yandan yazılan köşe yazıları, bir yandan bu kentin siyasi kaderini etkilemeye yönelik çabalar ve bir yandan da 14 Mayıs'ta kentle buluşturacağımız ve kente armağan ederek gideceğimiz son iki kitapla birlikte 5 kitap. Bütün bunları yaparken de çocuklarımızın büyümesi, burada yetişmeleri, sevgili eşimin sivil toplum örgütlerinde, özellikle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ndeki takdir edilesi çalışmalar. Evet, Mersin'de dolu dolu bir yaşantımız oldu" dedi.

        "MERSİN'E 5 KİTAP ARMAĞAN ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM"

        Son birkaç yıla sığdırılmış 5 kitap yazdığını, son ikisinin geçtiğimiz birkaç ayda hayat bulduğunu ifade eden İnce, "Mersin'e 5 kitap armağan etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Son iki kitabım 'Uzaklardan' ve 'Salınım' daha çok taze, tabiri caizse dumanı üstünde. 23 Nisan'da İzmir Kitap Fuarı'nda görücüye çıktılar. Kitaplarımın hepsini çok seviyorum. Tüm kitaplarımı çok sevdiğim insanlara, anneme, babama, sevgili eşime, çocuklarıma, kardeşlerime, çok sevdiğim karşı komşularımıza ithaf ettim. Beni kitap çıkarma konusunda en çok heyecanlandıran ve motive eden şey, bu armağanın çok özel bir şey olacağı düşüncesiydi. Nitekim bunun böyle olduğunu da yaşayarak gördüm. Bunun yanında söylemek istediklerimin bir kısmını karşıya aktarabilme araçları olduğu için benim için çok değerli. Akıllarında bir cümle kalırsa, kafalarına bir soru işareti takılabilirse, bakış açılarında minik bir değişiklik olursa ne mutlu bana" diye konuştu.

        'Uzaklardan' adlı kitabının, gezi yazılarından oluşan, ancak bilgi vermekten çok duygu yüklü bir kitap olduğunu vurgulayan Dr. İnce, iki bölümden oluşan kitabın dil eğitimi için gittiği Kanada'nın Vancouver şehrinde yaşadığı gözlemleri ve duyguları ile Volga Volga, Ren Nehri ile Portekiz'in Porto ve Lizbon şehirlerine yaptığı gezilerdeki izlenimleri anlattığını söyledi. 'Salınım' kitabının ise tam duyguyla ilgili bir kitap olduğunu belirten İnce, "Duygular üzerine 43 denemeden oluşmuş bir kitap. Umutsuzluk, umut, mutsuzluk, mutluluk, çaresizlik, hırs, kararlılık, inat, azim, özgürlük, hayatın anlamı gibi birbirinden ilginç, bağımsız ama birbirini bütünleyen yazılardan oluşan bir kitap. Benim 60 senelik imbiğimden geçmiş düşüncelerden oluşan denemeler" şeklinde konuştu.

        "BU KENTE ÇOK ŞEY BORÇLUYUM"

        14 Mayıs Cumartesi günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenleyeceği 'Esen Kal Mersin' etkinliğiyle kente veda edeceğini aktaran İnce, 30 yıl önce Mersin'e sessiz sedasız geldiğini ama giderken aynı şekilde gitmek istemediğini ifade ederek, şunları söyledi: "Çünkü bu kente ben çok şey borçluyum. Bu kentte benim binlerce dostum oldu. Bu kentte kitaplarım hayat buldu. Bu kentte çocuklarımızı büyüttük. Bu kent bizi büyüttü, olgunlaştırdı, bir yerlere getirdi, sardı, sarmaladı, sahiplendi. Onun için sessiz sedasız çekip gitmek içimden gelmedi. İstedim ki, iki kitap armağan ederek gideyim ve karşıma gelen dostlarımın gözlerinin içine bakarak, onları ne kadar sevdiğimi, minnetimi ifade edeyim. Etkinliğin içinde 30 yılı kapsayan yaşantının hesabı, helalleşmesi olduğu için o yaşam kesitlerinde birlikte paylaştığım, birlikte ürettiğim, sevindiğim, üzüldüğüm arkadaşlarımdan 10'u yaşadıklarını anlatacak. Bu 30 yılın özeti de birlikte yaşadığım dostlarımın ağzından aktarılmış olacak katılımcılara. Ayrıca Mersin'in çok değerli bağlama üstadı Turhan Alıcı dostumuz türküleriyle bize nefes aldıracak. Konuşmaların ardından ise fuayede kitaplarımı imzalayacağım ve bir kokteyl olacak."

        İnce, "Mutluluk ve hüzün sonraya kalan" diyerek tek cümlede özetleyerek sözlerini tamamladı.

        (KYM-Y)

        09.05.2016 14:14:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler