Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GELECEĞİN SAĞLIKÇILARI 2. KEZ TRALLİ TRAVMA RALLİSİNDE YARIŞTI

        LEVENT TUNCER

        AYDIN (İHA) - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği işbirliğiyle 2. Tralli Travma Rallisi gerçekleştirildi.

        Güzelçamlı Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda gerçekleşen 2. Tralli Travma Rallisi'nde renkli görüntüler ortaya çıkarken, öğrencilerin yaralı insanları canlandırmak için yaptıkları makyajları gerçeğini aratmadı. Genç Sağlıkçıların performansları rallide görev yapan heyet tarafından olumlu bulunurken, ikinci kez yapılan Travma Rallisinde gerçekleştirilen senaryolar da gerçeği aratmadı.

        Tralli Travma Rallisinde, ilk ve acil yardım programı öğrencilerinin travmalı hastaya yaklaşım konusunda alanda karşılaşabilecekleri riskleri yakından görmeleri ve travmalı hastaya müdahale önceliklerini pekiştirmeleri amaçlanıyor. Öğrenciler yarışırken bu rallide tecrübede kazanmış oluyor. Ralliye ADÜ Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yanı sıra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Şifa Üniversitesin öğrencileri katıldı.

        Gündüz saatlerinde gerçekleşen 2. Tralli Travma Rallisi'nin ardından aynı gün Söke Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda ödül töreni düzenlendi. Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Gerçek başta olmak üzere yüksekokul öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katıldığı ödül töreninde öğrencilere belgeleri ve ödülleri verildi.

        (LT-MB-Y)

        09.05.2016 14:17:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler