Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "İNSAN YETİŞTİRMEK MEGA PROJEDEN DE ÖNEMLİDİR"

        KAYSERİ (İHA) - Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 11.'sini gerçekleştirdiği Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali açılış töreniyle başladı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, gençlerin daha iyi ve daha donanımlı yetişmesi için her türlü katkıyı vereceklerini belirterek, "Bir insanı daha donanımlı hale getirmek mega projeden de önemlidir" dedi. Festivalin açılış törenine katılan Ünlü Tiyatrocu Zihni Göktay da Kayseri'nin muazzam gelişmiş bir şehir olduğunu söyledi.

        Uluslararası 11. Liselerarası Tiyatro Festivali, festival kortejinin yürüyüşü ile başladı. Kostümleri ile Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen katılımcı okulların oyuncuları Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

        İLK TÖREN CUMHURİYET MEYDANI'NDA

        Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

        Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Şehir Tiyatrosu'nda açılış programı yapıldı. Programda bir konuşma yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü bugüne kadar festivale 280 okulun katıldığını ve sahnelenen oyunları yaklaşık 200 bin kişinin izlediğini belirtti. Bugüne kadar oynanan oyunlarda 4 bin 500 gencin görev aldığını ifade eden Özgöncü, bu yılki festivale üçü yurtdışından, yedisi il dışından, 24'ü Kayseri'den olmak üzere 34 okulun katıldığını kaydetti.

        "BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZDA ÖNCELİĞİMİZ İNSAN"

        Daha sonra katılımcı okullara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından hediyeleri verildi. Festivaldeki konuşmasında gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Çelik, belediyecilik anlayışlarında önceliklerinin insan olduğunu ve her daim böyle olacağını belirtti. Belediyelerin asıl işleri olarak görülen yol, su, ulaşım, toplu taşıma gibi hizmetleri yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Çelik, " Ancak bunları yaparken önceliğimizi sizlere vereceğiz. Şehri imar ediyoruz; ama gönüllerin imarı da bizim için önemli. Sizlerin çok daha iyi yetişmesi, daha donanımlı bireyler olması için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Çünkü bana göre bir çocuğu, bir genci çok daha donanımlı hale getirmek mega projelerden de önemlidir. Sizlerin daha iyi yetişmesi için bir dizi çalışma yapıyoruz. Genç KAYMEK ile çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim takviyesinde bulunuyoruz. Bedenen ve zihnen sağlıklı olabilmeniz için çok çeşitli spor tesisleri yapıyoruz. Sosyal ve kültürel anlamda gelişmenize katkı verecek yeni salonlar inşa etmeye devam ediyoruz" dedi.

        Gençlerden kendilerini iyi yetiştirmelerini ve mutlaka spor veya sanat dallarından en az birisiyle ilgilenmelerini isteyen Başkan Mustafa Çelik, "İyi bir doktor, iyi bir mühendis, iyi bir avukat olmak isteyebilir, kendinize böyle bir hedef koyabilirsiniz; ama herhangi bir sanat yada spor dalında da kendinizi yetiştirin. Yapılan birçok araştırma herhangi bir sanat veya spor dalıyla uğraşan gençlerin, tüm derslerde ve hayat boyu daha başarılı olduğunu ortaya koymuştur. Tiyatro da bunların başında geliyor. İnşallah ilerde sizleri ulusal ve uluslararası çapta tiyatrocu olarak görürüz. Bizler bunun için elimizden gelen katkıyı yapacağız. Son olarak şunu da ifade etmek isterim ki, festival sonunda dereceye girmek, ödül almak güzel bir duygu; ama kendinizi geliştirmek ve daha sosyal bireyler olmak için attığınız bu adımla zaten en güzel ödülü alıyorsunuz" diye konuştu.

        Başkan Çelik, konuşmasının ardından festivalin açılışına katılan Ünlü Tiyatrocu Zihni Göktay'a günün anısına bir plaket ile çiçek verdi.

        "KAYSERİ'NİN AVRUPA ŞEHİRLERİNDEN FARKI YOK"

        Festivalin açılış programında Ünlü Tiyatrocu Zihni Göktay da gençlere tecrübelerini aktardı. Yaptığı konuşmada Kayseri'nin yalnızca pastırma, sucuk ya da sanayisi ile tanımlanamayacağını belirten Göktay, Kayseri'nin tiyatrosu ile de tanınan bir şehir olduğunu söyledi. Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'ni çok önemsediğini de ifade eden Zihni Göktay, organizasyonu bugünlere getirenleri kutladı.

        Konuşmasında Kayseri'den övgüyle bahseden Zihni Göktay, "Kayseri her alanda olduğu gibi insan yetiştirmede de verimli bir toprak. Kayseri'ye gelince bir kez daha gördüm ki çok güzel bir Avrupa şehri olmuş. Üstelik trafik de yok. Çok güzel gezi alanları var. Muazzam gelişmiş bir şehir. Gelmiş geçmiş tüm başkanlara ve halen görevde bulunan belediye başkanımıza teşekkür ederim. Belediye Başkanlığı siyaset üstü bir görevdir. Belediye başkanları en az iki üç dönem kalsınlar ve projelerini hayata geçirsinler ki şehir daha da güzel olsun" dedi.

        (AÖ-Y)

        09.05.2016 14:26:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler