Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TMOK'DAN BAŞKAN YILMAZ'A EĞİTİM DESTEĞİ TEŞEKKÜRÜ

        SAMSUN (İHA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi, Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

        Ziyarette Porsun, Samsun'da 5 yılda 20 bin öğrenciye spor kültürü ve olimpik eğitim verdiklerini belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür plaketi verdi.

        Başkanlık makamında yapılan ziyarette TMOK Yönetim Kurulu Üyesi, Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, bugün başlayacak ve 3 gün devam edecek eğitimler hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a bilgi verdi. Bu yıl kentteki kolejlerde eğitim vereceklerini ifade eden Porsun, SES ve Doğa Koleji öğrencilerini eğiteceklerini kaydetti.

        Eğitimlerde öğrencilerin başarılarını artırmayı, sporu sevmeyi, sağlıklı spor yapmayı ve spora fair-play çerçevesinde bakmayı, iyi bir sporcu ve izleyicinin nasıl olunabileceğini eğlendirerek öğrettiklerini anlatan Seyit Bilal Porsun, 45 dakika süren eğitimlerin başarıyla sonuçlandığını vurguladı. Öğrencilerin sportif alanda eğitimleriyle ilgili destek veren Başkan Yılmaz'a teşekkür eden Porsun, Samsun'un spor alt yapısının öğrenci eğitimleriyle daha da güçleneceğini bildirdi. Fanatizmin ve taraftar olaylarının eğitimle çözüleceğine inandığına da dikkat çeken Porsun, Gaziantep'te Suriyeli çocukların Türk kültürüne adaptasyonlarına yönelik spor kampları kuracaklarını açıkladı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise bu eğitimleri çok önemsediklerinin altını çizerek, faydalarının yakın gelecekte görüleceğini vurguladı. Ziyarette Gençlik ve Spor il Müdürü Güven Özyurt da hazır bulundu. Ziyaretin sonunda Porsun, Başkan Yılmaz'a teşekkür plaketi verdi.

        Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu'nun okullarda öğrencilere verdiği spor kültürü ve olimpik eğitimleri devam ediyor. Proje kapsamında Türkiye'de 10 yılda 3 milyon, Samsun'da da 5 yılda 20 bin öğrenci spor kültürü konusunda eğitildi.

        BAŞKAN YILMAZ'A VAKIFLAR HAFTASI ZİYARETİ

        Vakıflar Haftası sebebiyle Samsun Bölge Müdürü Ali Şahin, Başkan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette Bölge Müdürü Şahin, kentte yürüttükleri çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

        Başkanlık makamında Samsun Bölge Müdürü Ali Şahin'in öncülüğünde gerçekleşen ziyarette şube müdürü Metin Önder, Cengiz Bedir, Ceyhan Şen ve Erdinç Çörenkçioğlu ile kurum avukatı Gülden Sağlam da hazır bulundu.

        (SAM-SLH-Y)

        09.05.2016 15:01:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler