Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANAÇ SIĞIR VE BUZAĞI DESTEKLERİ HESAPLARA AKTARILDI

        IŞIK ÇAPANOĞLU

        KARS (İHA) - AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Dr. Selahattin Beyribey, anaç sığır ve buzağı desteklerinin yetiştiricilerin hesaplarına aktarıldığını belirttiler.

        Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Selahattin Beyribey, Türkiye'de hayvancılığı geliştirmek üretime katkıda bulunmak sürdürebilirliğin sağlanması amacıyla tüm tarımsal faaliyetlerde olduğu gibi hayvancılık dalında da AK Parti hükümetinin yetiştiricileri desteklediklerini söylediler.

        Milletvekilleri Arslan ile Beyribey, "Doğu ile batı arasında desteklemeler açısından oluşan farklılığı gidermek için yeni bir destekleme modeline geçilmiştir. Artık hayvancılıkta üst düzeyde olan Kars hayvancılık desteklemelerinde de üst düzeylere gelecektir. Artık Hayvancılık desteklemesi anaç sığır üzerinden sadece bazı mevzuatları yerine getirenlere değil buzağısı olan ve onu zamanında aşılatıp küpeleten herkese verilecektir. Bu kapsamda çağrımızı dinleyip destekleme modelinde Kars'ın da maksimum düzeyde faydalanacağı boyuta getiren Tarım Bakanımıza ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz" dediler.

        Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Dr. Selahattin Beyribey, "Bundan böyle destekler birlikler aracılığıyla olmadan direk yetiştiricinin hesabına aktarılacaktır. Son kez geçen yılın anaç sığır ve buzağı destekleri geçen hafta itibarıyla birliğin hesabına aktarıldı. Yetiştiricilerimizin hesaplarına geçilmeye başlamıştır.Bu bağlamda İl Müdürlüğünce düzenlenen icmallere göre, İl genelinde 30.751 Baş Anaç Sığıra 12.031.200 TL destekleme, 6.742 Baş Buzağı için ise 1.006.275 TL desteklemede bulunuldu. Toplamda 13.037.475 TL çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmıştır. Hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştular.

        (IÇ-AA-Y)

        09.05.2016 15:02:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler