Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARPAÇAY'DA AŞIKLAR ANILDI

        IŞIK ÇAPANOĞLU

        KARS (İHA) - Arpaçay Kaymakamlığı'nca Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu, Şeref Taşlıova ve bölgedeki diğer aşıkları anma programının 4'ncü düzenlendi.

        Arpaçay Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Kaymakam Lokman Önder, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Emrah Çelik, Belediye Başkanı Erçetin Altay, İlçe Emniyet Amiri Fahrettin Keskin, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu, Şeref Taşlıova'nın yanı sıra Aşık İlhami Demir, Aşık Sabri Şimşekoğlu gibi ebediyete intikal etmiş yöre aşıkları anıldı.

        Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova'nın hayatlarının anlatıldığı film gösterisinin ardından aşıklar, Ayhan Şimşekoğlu, Ercan Şimşekoğlu, İrfan Kurak, Gültekin Bulutoğlu, Gültekin Akbaba, Mahmut Karataş ve Halk Ozanı Muharrem Söğütlü, Bağlama Ustası İrfan Yılmaz tarafından büyük ustaların eserleri seslendirildi.

        Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder, Aşıklık geleneğinin kültürel çeşitlilik ve zenginliği yönünden, yüzyılların deneyim ve tecrübelerinden süzülerek biçimlenmiş, şiiri, müziği ve hikaye anlatımını içeren çok yönlü bir sanat olduğunu belirtti.

        Önder, kendine özgü anlamı ve icrası olan aşıklık geleneğinin, Arpaçay ve bölge de tarihten beri birarada tutan, bölgede yaşayan insanların değerlerini ön plana alan ve bu minvalde aşıkların yüreğinden koparak gelen değerlerin dile dökülmüş hali olduğunu kaydetti.

        Kaymakam Lokman Önder, aşıklık sanatını uzun yıllar icra ederek, ebediyete intikal eden tüm aşıkları saygıyla andığını sözlerine ekledi.

        Yapılan Konuşmaların ardından 4'ncüsü düzenlenen Aşıkları Anma programına katılan aşıklar, seslendirdikleri bir birinden güzel deyişlerle katılımcıları büyülediler. Yoğun ilgi gören program sonrasında aşıklara Kaymakam Lokman Önder tarafından çeşitli hediyeler verildi.

        (IÇ-AA-Y)

        09.05.2016 15:53:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler