Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖNÜLLÜ GENÇLER PORSUK ÇAYI ÇEVRESİNİ TEMİZLEDİ

        KADİR ARSLAN

        ESKİŞEHİR (İHA) - Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Eskişehir yerel kurulu tarafından gerçekleştirilen "Let's Do It" (Haydi Yapalım) Projesi kapsamında, Porsuk Çayı çevresinde çevre temizliği yapıldı.

        2015 yılından beri Eskişehir'de faaliyetlerini sürdüren ve 21 ilde yerel kurula sahip olan SİYAMDER, gençlik odaklı projeleri ile etkinliklerine devam ediyor. SİYAMDER Eskişehir yerel kurulu gönüllüleri ve Eskişehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri "Let's Do It" (Haydi Yapalım) çevre temizliği etkinliğini gerçekleştirdi. Çevre temizliğine bir katkıda bulunmak ve çevre kirliliğine farkındalık oluşturmak için ekiplere ayrılan gençler Porsuk Çayı çevresinde bulunan çöpleri ve katı atıkları temizledi.

        2008 yılında Estonya'da başlamış bir çevre hareketi olan Lets Do It etkinliği bu yıl Türkiye'de Eskişehir ile birlikte Bursa, Denizli, Karabük ve Balıkesir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Etkinliğin amacı, belirlenen bir günde tüm dünyada katı atık haritaları içerisinde işaretlenmiş olan alanların temizliğinin yapılması ve gönüllülük temeli ile çevre bilincinin aşılanması. 2015 yılı itibariyle 112 ülkede milyonlarca gönüllüsü olan çevre temizliği hareketinin Türkiye temsilciliğini üstlenen SİYAMDER'in, bu yıldan itibaren tüm dünya ile aynı anda temizlik hareketi planlayacağı ve gerçekleştireceği bildirildi.

        (KA-MET-Y)

        09.05.2016 16:01:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler